Restoranitest: Hubane ja tartulik Noir meelitab juustukoogiga

Noir on Tartule iseloomulik kohvik, mille plussid on hubane atmosfäär, juustukook ja tore teenindus, miinus aga kasina kvaliteediga põhiroad.

Nii õu kui ka kohvik tundusid ehttartulikud – nappide vahenditega loodud hubased kohad mõlemad. Kuigi terrassihooaeg on ammu unustatud, olid lauad-toolid suitsetajate rõõmuks õues alles ning hoov ja seal kasvav raagus puu laternatega ehitud.

Seestpoolt oli Noir oma nime vääriline – tõepoolest noir ehk must. Tumedaid seinu elustasid kullatud raamides pildid. Teostel kujutatu meelde ei jäänud, aga raamid olid igatahes võimsad. Lauad-toolid näisid kõik ise ooperist olevat, ühte seina täitis veiniriiul – üldjoontes kogu sisekujundus.

Mõnus ja kodune, kuigi mitte esimeses värskuses. Või ehk just selle pärast – parajalt doseeritud stagnatsioon andis vana ülikoolilinna kohvikule ainult plusspunkte.

Mereannid sisemaa aktsendiga

Esimene roog, värske salat ahjulõhe, peedi ja avokaadoga, oli täielik ebaõnnestumine. Rohelise salati, peedi ja avokaadoga oli kõik korras, aga ahjulõhega mitte – see oli ilmselgelt vana. Mitte just päris roiskunud, aga nii lõhn kui ka maitse andsid tunnistust, et kala oli pidanud laualejõudmist liiga kaua ootama. Noppisin kalatükid taldriku servale ja krõmpsutasin salatilehti, asi seegi. Need olid õnneks mõnusalt värsked.
Ka mereannisupp viitas sellele, et Tartu on jõe-, mitte mereäärne linn. Tomatine leem oli mõnusalt maitsestatud, aga mereannid pakkusid sisemaa aktsenti – polnud just parima kvaliteediga.
Lauanaaber, kes pani õhtusöögi kokku mandriroogadest, soojast kanasalatist ja lambalihakotletist, sai tunda suuremat maitsemõnu.
Kanasalat oli mõnusalt vürtsika kastmega, mahlakas, lopsakas ning ühtaegu toitev ja kerge. Kanaliha täiendasid puu- ja köögiviljad.
Peaaegu tore roog oli ka lambalihakotlet kartulipüree ja Türgi ubadega. Peaaegu sellepärast, et muidu tore puhtast lihast pätsike oli liiga soolane.

Trumpäss oli juustukook

Noiri parimaks palaks osutus juustukook. Ettekandja hoiatas, et tegemist on tõeliselt rammusa koogiga. Nii oligi. Suur, suus sulav, magus, mahlakas – oma valdkonna tippe, võin kinnitada. Ühele sööjale liig, pärast kahte käiku isegi kahele liig, aga milline maitse!
Toorjuustukoogid on paari viimase aasta moekaubana paljude kohvikute-restoranide menüüsse ilmunud. Seejuures on nad erakordselt erinevad ja ulatuvad ärakuivanud üle eelmise päeva nässist kondiitrikunsti tippteosteni. Noiri kook paigutus vaieldamatult skaala ülemisse jaotusse.
Koos hubase miljöö, kanasalati ja superkoogiga läks plusspoolele ka Noiri teenindus. Meiega tegelenud tütarlaps oli suhtlusvalmis, rõõmus ja lahke. Kui teadis, siis ütles, kui ei, küsis järele.
Ka mõningane joogivalik oli olemas, kuigi kohas, kus veiniriiul on olulisim sisustuselement, eeldaks klaasikaupa pakutavate veinide puhul rikkalikumat valikut.

Noir

Aadress: Raekoja plats 1/Ülikooli 7, Tartu
Telefon: 744 0055
Avatud: E–N 12–23, R–L 12–00

Punkte kokku: 21

TOIT
10/6
TEENINDUS
10/7
INTERJÖÖR
10/8

PÕHIROOGADE HINNAD: 9,10–12,60 eurot

 

 

 

 

 

 

 



 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara