14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soovitused meestele: kuidas pidudel moekalt etiketti järgida

Baltmani peadisainer Aivar Antonio Lätt jagab soovitusi, mida tuure koguval pidude hooajal meestel selga panna.

Väga formaalsel üritusel on alati parim valik smoking, ent praegused moetrendid soosivad ka vabamas stiilis lahendusi. Näiteks võib smokingupintsaku vahetada piduliku sametpintsaku vastu. Pidulik ülikond on reeglina ühevärviline struktuurse mustriga ning see võiks olla teravatipulise revääriga. Ühevärviline must ülikond on oma olemuselt väga formaalne ning selle valikul tuleks lähtuda ürituse olemusest. 

Ülikonnale ja üldmuljele saab pidulikkust alati lisada efektse särgi ja lipsuga. Ülikond ja särk peaksid moodustama harmoonilise terviku: kui ülikond on edevam ja värvilisem, siis tasuks kanda tagasihoidlikumat ning ideaalis valget särki; tagasihoidlikku ülikonda sobib kanda efektsema särgi ja lipsuga.

Särgi ja lipsu valimise kuldreegel on: kui ülikonnas on põhivärvile lisaks mõnda teist värvi triip (näiteks punane, roheline, sinine), siis kõige lihtsam on valida särk ja lips nendest toonidest lähtuvalt. Kõige turvalisem ja tihtipeale ka parim valik on valge särk. Üleni musta ülikonna puhul sobivad lisaks valgele näiteks lilla, tumepunane ja sinine särk. Lipsumoes on ajatu klassika kikilips. Praegusel hooajal on väga moodne ka toon-toonis ning materjal-materjalis lips – näiteks halliruuduline lips sobib hästi halliruudulise ülikonna või talviselt villane lips villase ülikonna juurde.

Korralikku ülikonda täiendab talvises kliimas korralik villamantel, kus on tervitatav soe vatiin ning ilmastikukindel kangas või töötlus. Baltmani ülerõivaste valiku pärliks on klassikaline kaamelikarva mantel, mille erilise töötlusega kangas tagab maksimaalse kaitse külma ja tuule eest. Ülerõivaste võtmeesemeteks on klassikaline üherealine mantel ning moodne kaherealine kehasse töödeldud mantel.

 

 

Autor: Tiive Murdoja, aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700