14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talvised matkad kolleegidega

Äripäev pakub välja valiku talimatku, millest lähinädalate ja -kuude jooksul osa võtta.

Elamusretk Piiril

AEG: 16.12, start kl 11. Kohtumispaik on Piiri spordibaas Lõuna- Eestis.

KAVA: retk kulgeb Lõuna-Eesti kuppelmaastikul nii Kekkose kui ka Tartu maratoni radadel, samuti jääb teele Harimägi. Matk kestab ligikaudu viis tundi, mille jooksul läbitakse umbes 15 km pikkune teekond. Liigutakse tähistamata rajal koos kohaliku matkajuhiga, kes tunneb piirkonda põhjalikult. Retke lõpus ootavad kõiki soe supp ja diplom.

HIND: 15 eurot

REGISTREERUMINE: registreerimissooviga kiri saata aadressil [email protected].

Kirjas peaks ära märkima osalejate nimed ja e-posti aadressid, kontakttelefoni ning matkale tuleva klubi/grupi nimetuse.

www.firmasport.ee

Räätsamatk Põhja-Kõrvemaal

AEG: 30.12, start kl 12. Kohtumispaik sõltub lumeoludest, st on täpsustamisel.

KAVA: talvine räätsamatk toimub Tallinna lähedal asuvas looduspiirkonnas Kõrvemaal.

Liigutakse talvises rabas ja metsas, vaadatakse loomade jälgi ja peetakse piknikku. Matk kestab kolm-neli tundi ja on 6–7 km pikk.

HIND: 30 eurot

REGISTREERIMINE: telefonil 5555 8755, lõppeb 29.12 kl 12

www.360.ee

Räätsamatk Linnurabas

AEG: 27.01, start kl 12. Kohtutakse Varbola linnuse juures, sealt sõidetakse koos paar kilomeetrit edasi.

KAVA: Linnuraba asub Tallinna piirist 45 km kaugusel Varbola lähistel. See on liigendatud rohkete saarte ehk kohalikus kõnepruugis mägedega. Mäed ja raba koos pakuvad suurepäraseid elupaiku metsloomadele. Matk kulgebki talvises rabas ja mägedel, kus otsitakse ja määratakse loomade jälgi ning peetakse piknikku. Matk kestab kolm-neli tundi ja on 6–7 km pikk.

HIND: 30 eurot

REGISTREERIMINE: telefonil 513 7141, lõppeb 26.01 kl 12

www.360.ee

Räätsamatk Valgesoo rabal

AEG: 22. ja 29.12 ning 05., 19. ja 26.01.2013, start kl 11

KAVA: räätsamatk toimub Põlvamaal Valgesoo kaitsealal. Õrna rabapinna kaitseks ja mugavuse pärast matkatakse räätsadel, ümbruskonda tutvustab matkajuht. Marsruut on vaheldusrikas. See algab liivases männikus, kulgeb üle vesise soo-osa kõrgrabale ja edasi hiiglaslike pesadega kuklasekolooniateni vanas kuusikus. Peatustes jutustab giid soo mõistatuslikust olemusest, räägib rahvalugusid ning tutvustab taimede ja putukate põnevat elu soos. Matk kestab kaks tundi ja on 4,5 km pikk.

HIND: koos söögiga täiskasvanule 24 eurot, lapsele 15,5 eurot; söögita vastavalt 20 eurot ja 11,5 eurot

REGISTREERIMINE: telefonil 5667 8113 või e-posti aadressil [email protected]

www.matkajuht.ee

Tõukekelgumatk Soomaal

AEG: olenevalt soovist

KAVA: kui Soomaa jõed on jääkaane all ja ilmastikutingimused soodsad, on võimalik minna kanuujõgedele Raudnal ja Lemmjõel sõitma tõukekelkudega. Matkad toimuvad koos kohaliku giidiga ja kestavad kaks kuni viis tundi. Marsruut valitakse lähtuvalt klientide soovidest, kogemusest, ilmastikuoludest ja Soomaa rahvuspargis kehtivatest piirangutest. Giidiga matkal saab korraga osaleda maksimaalselt üheksa inimest. Soomaal tehakse tõukekelgumatku kas külavaheteedel, jõgedel, kui neil on juba piisavalt paks jää, või üleujutusalal, kui see peaks talvel tekkima ja jäätuma.

HIND: sõltuvalt inimeste arvust 25–70 eurot inimese kohta

REGISTREERUMINE: aadressil [email protected]

http://eesti.soomaa.com

Suusamatk Soomaal

AEG: olenevalt soovist

KAVA: giidiga suusamatk lumises rabas, kus nauditakse rahu ja vaikust ning otsitakse ja määratakse loomade jälgi. Suusamatka marsruut valitakse lähtuvalt klientide soovidest, kogemusest, ilmastikuoludest ja Soomaa rahvuspargi piirangutest. Matka kestus on kaks kuni viis tundi. Liikumiseks saab korraldajatelt laiu suuski laenata.

HIND: sõltuvalt inimeste arvust 25–70 eurot inimese kohta

REGISTREERUMINE: aadressil [email protected]

http://eesti.soomaa.com

Autor: Tiive Murdoja, Äripäeva Puhkepäeva toimetus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700