Autor: Tiive Murdoja • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva uus assistent on Sigrid Veskioja

Esmaspäevane tööpäev algas toreda üllatusega, kui vanemraamatupidaja Virve tuli teemaveebide osakonda tutvustama meile uut assistenti Sigridit. Äripäeva uue assistendi otsingud kestsid ligi kuu ja nii mõnigi töö oli uue kolleegi ootel.

Tekkis huvi ja uudishimu uue kolleegiga tuttavamaks saada, seega uurisin Sigridilt, kuidas ta leidis tee just Äripäeva. „Ma olin mõned kuud hoidnud silma peal erinevatel assistendi/sekretäri tööpakkumistel. Seda selleks, et siduda enda töötegemisi kooliga.” Sigrid omandab hetkel rakenduslikku kõrgharidust personalitöö erialal. „Äripäev on mulle alati ettevõttena sümpatiseerinud ja kui ma nägin Äripäeva töökuulutust, mõtlesin, et kuigi mul varasemat assistendi töökogemust ei ole, siis võib vähemalt proovida,” kirjeldab Sigrid oma tööotsinguid.

Pärast CV saatmist, ühel jaanuarikuu hommikul, helistas Sigridile Äripäeva vanemraamatupidaja Virve Pihlak ning kutsus töövestlusele. Sigrid tunnistab ausalt, et ta oli kõne saades väga närvis. „Pärast vestlust tekkisid erinevad kahtlused ja kõhklused, õnneks aga sai julgus ja optimism võitu.”

Vestlusele oli kutsutud 8 kandidaati. „Tööintervjuu ajaks oli närv seest kadunud ja tundsin eelnevatest töökogemustest ning tegemisest rääkides end hästi. Järgmiseks päevaks lubati meile teada anda, kes saab edasi järgmisesse vooru.” Sigridile üllatuseks tuli kõne juba sama päeva õhtul. Kaheksa inimese seast valiti välja kaks ning teadmine, et üks nendest on tema, tegi Sigridi väga õnnelikuks. „Olin enda üle uhke, et olin valitud 8 inimese seast välja. Eriti rõõmus olin muidugi, kui sain teada, et mind on Äripäeva assistendi ametikohale välja valitud.”

Esimese päeva muljed uues töökohas

Esimene päev uuel töökohal möödus Sigridi sõnul majaga tutvudes ning töökohta sisseseades. „Kogu Äripäeva kollektiiv paistab minule kui päike - kõik on nii säravad, sõbralikud ja abivalmid,” jagab Sigrid oma esimesi muljeid. Sigrid tunnistab, et isegi kui kellelegi välja ei paistnud, siis esimesel päeval ikka käed värisesid ja süda puperdas. „Loodan, et elan töösse kiiresti sisse ning minuga ollakse rahul. Kuna uusi inimesi on palju, siis on esialgu raske nimesid ja nägusid kokku panna, loodetavasti keegi ei pahanda ning varsti on kõik selge,” on Sigrid lootusrikas.

Assistendi tööülesanded

Millised saavad olema Sigridi igapäevased tööülesanded? "Kuna hetkel elan veel Äripäeva tööellu sisse, siis on minu täita lihtsamad ülesanded - hoolitseda selle eest, et kohviaparaadid toimiksid, hommikuti teen korruste peal postiljonitööd. Enda korrusel hoolitsen selle eest, et telefonikõnedele ning e-postile saaks vastatud, tellin kontoritarbeid, vajadusel prindin, skanneerin ning teen dokumendihaldust. Veidikene hiljem lisandub tööülesannete hulka ka veebihaldus."

Tööteemadelt kõrvale põigates uurisin, millega Sigrid tegeleb tööst vabal ajal. Selgus, et töö ja kooli kõrvalt jääb väga vähe aega enda jaoks, kuid kui vaba aega tekib, siis Sigrid on nö pühapäeva jooksja ning huvitub fotograafiast.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700