1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Uus Maailmas tegutseb kodunurgakohvik Kohalik

Juba paar kuud on Koidu tänaval tegutsenud kohvik Kohalik. Midagi kohalikumat kui kõnealune koht on selle südalinna serval asuva mõnusa puumajade piirkonna jaoks raske ette kujutada.

Kes veel ei tea, siis Uus Maailm on Tallinna asum, mis piirneb Pärnu maantee, Tehnika ja Endla tänavaga. Piirkonnale on kuulsust toonud eelkõige Uue Maailma Selts oma värvikate persoonide ja ettevõtmistega: tänavafestival, elektrikapikino,

kohalik raadiojaam, muusika- ja kirjandusõhtud... kui vaid esimesena meelde tulnuid nimetada.

Selts väärib siinkohal nimetamist just seetõttu, et Kohalik asub kunagises seltsimajas. Tänu sellele on ruumidel oma gastronoomiline minevik. Kogukonna köök pakkus seal mitme aasta jooksul igal õhtul kell seitse oma fantaasiarikkaid

ja demokraatlikke õhtusööke. Nüüd on platsis siis Kohalik – kes küll sellesse sissetöötatud majja puhtjuhuslikult olevat sattunud – igal õhtul viiest üheteistkümneni. Järgmisel kuul plaanitakse nädalalõputi juba üheteistkümnest uksed avad, nii et jälgige Facebooki. Kohalik on selles keskkonnas paremini esindatud kui nii mõnigi staažikas tegija.

Interjöör võlub oskusliku uuskasutusega

Uuskasutusinterjööriga kohvikuid on meil juba päris mitu, Kohalik teeb oma ehedusega pea kõigile silmad ette. Eriti vastupandamatud on vaaremadeaegsed

pliidid ja soemüürid.

Kui interjööris naudin ma uus- ja taaskasutust väga, siis lauanõude puhul eriti mitte. Ma lihtsalt ei suuda nõukaaegsete lillemustriga taldrikute ja õhukeste kitsaharuliste kahvlite esteetikat esteetikat  hinnata, olen neid ju omal ajal tosinate kaupa ära visanud.

Vaatamata säästutaldrikutele (või ehk hoopis tänu neile?) on uus koht kahe kuuga nii populaarseks saanud, et nädalalõpul oleks vaja laud igaks juhuks ette kinni panna.

Kohalikele meeldib Kohalik, mulle meeldivad Kohaliku külastajad: niisugust kirjut, värvikat ja meeleolukat seltskonda ei kohta kusagil mujal kui kodunurgakohvikus. Teatavasti on meil selliseid aga vähem kui ühel käel sõrmi.

Toidud vajavad viimistlemist

Nii et interjööri ja meeleolu poolest on tegemist igati õnnestunud kohaga. Menüü suhtes eelistan jääda äraootavale seisukohale. Loodan, et kui kahele tegutsemiskuule veel mõni lisandub, jätkub elamusi ka toiduarmastajatele. Näljane saab kõhu muidugi praegugi täis ja liiga palju raha ei kulu selleks kindlasti mitte. Kohaliku trump võiks olla nende kalaroad, kui ainult teostust veidi viimistleda. Sõime kala mitmel moel: kõigepealt uhhaad, siis õrnalt marineeritud

koha (mida ettekandja küll siiaks pidas) eelroana ja sedasama koha, sedapuhku kartuli-brokolipüree ja köögiviljadega, pearoana.

Kala oli absoluutselt esimeses värskuses ja maitsev, ainult pearoas kannatas ta liigsoolasuse all ja eelroas oleks tavalise kotihapukoore asemel hõrgule kalale väärikamat kaaslast soovinud.

Veel pakkusid maitseelamusi omaküpsetatud leib ja sai, mõlemad ilusa puhta maitsega, kõrval soolakas või. Ja koogid olid head, nii Napoleoni kui ka ricotta-laimikook. Veini-õllevalik oli väikse koha kohta korralik.

Kellele meeldib Boheem, sellele meeldib ka Kohalik. Igatahes on äraütlemata tore, et Uus Maailm endale oma kohviku sai. Ta on seda väärt.

Kohalik

Aadress: Koidu 82, Tallinn

Telefon: 5663 6996

Avatud: 17–23

Punkte kokku: 23

TOIT

10/7

TEENINDUS

10/7

INTERJÖÖR

10/9

PÕHIROOGADE HINNAD: 5–9 eurot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700