Restoranitest: Alter Ego kogub kuulsust

Hiljaaegu nimetas üks autoriteetne USA toiduportaal selle Vahemere köögiga restorani meie piirkonna tipptegijaks.  Seetõttu tekkis Äripäeva lisalehe Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihmal soov tasa ja targu toimetavat kohta taas külastada.

Maakera teiselt poolelt vaadatuna asume me piirkonnas, mille üldine nimetus on Venemaa ja tema naabrid ehk siis Venemaa, Läti, Leedu ja Eesti. Alter Ego on selles The Daily Meali nimekirjas auväärt üheksandal kohal. Viis esimest restorani asuvad kõik Moskvas või Peterburis, kuues on meie Alexander, seitsmes Ribe, kolmeteistkümnes Neh ja neljateistkümnes OKO. Kõik pingeread kipuvad erimeelsusi tekitama, aga igal juhul on põhjust Alter Egole õnne soovida.

Parima hinna ja kvaliteedi suhtega veinivalik

Alter Ego vaieldamatud tugevused on otsesidemed Hispaaniaga, väärt veinivalik ja värske vahemereline tooraine.
Parima elamuse osaliseks saavad Alter Egos kahtlemata need külastajad, kelle jaoks on eine keskne osa vein, sest sealne veinikelder on asjatundja koostatud ja vägagi rikkalik. Ise nad väidavad, et tegemist olla parima hinna ja kvaliteedi suhtega veinivalikuga kogu Põhja-Euroopas.
Mul pole põhjust selles kahelda. Veinikesksele mõtteviisile omaselt on menüüs suur hulk suupisteid, tapa’sid. Valik ulatubfrititud kartulitest, sardiinidest ja hirvecarpaccio’st tursapõskede, kuningas Juan Carlose lemmiksparglite ja Ibeeria sinkideni, hinnad kolmest ja poolest eurost üheksani.

Suupistete rikkalik maailm

Suupistetest proovisime valge Rioja veini juurde frititud kappareid, keedetud minikaheksajalgu keedukartulitega ja sinimerekarpe veinileemes – kõik suhteliselt lihtsad, kuid puhta maitsega ja kvaliteetsest toorainest.
Kapparid oli mõnusalt krõbedas tainakoorikus ja tulikuumad. Ainuüksi idee pakkuda veini juurde krõbedaks küpsetatud hiidkappareid oli vaimustav.
Keedetud kaheksajalg ja kartulid olid üle valatud suurepärase oliiviõliga, aga soolahelbeid, mis roale viimase lihvi oleks pidanud andma, jäi väheks – ainult paar-kolm neid oligi.
Väike arusaamatus oli ka sinimerekarpidega. Veinise leeme ja karpide söömiseks toodi nuga ja kahvel, aga kahvliga ju leemekest ei püüa. Kui olin kaheksajalgu soolaga ergutanud ja ettekandjalt lusika saanud, osutusid mõlemad maitsvateks.
Restorani algusest saadik on pearoogade hulgas olnud kitsejuustu-tomatikook sibulamoosi ja värske salatiga. Pirukat meenutava koogi tainas oli õhuline ja krõbe, kate mahlakas ja rikkalik ning maitsed harmoonilises üksteisemõistmises.
Elamust pakkus ka soolakoorikus küpsetatud kuldmerikoger, mis alles laua kõrval oma koorikust välja võeti ja taldrikule sätiti.

Mõnusa vaatega koht

Kui hõrgutised annavad aega nina taldrikult kõrgemale tõsta, saab Alter Egos nautida harva esinevat luksust – vaadet. Kusjuures akna taga on meie linna üks inimlikumaid väljakuid, kuhu autodel asja ei ole. Sellise vaate juurde pole disaini enam vajagi, nii et küünaldest, veinikorkidest ja laes olevates oksakeradest
täiesti piisab.
Ainult lauad on natuke liiga lähestikku – polnud midagi, mis oleks takistanud naaberlaua suure, järjest lõbusamaks muutuva seltskonna valjeneval elevusel meieni jõuda.

Alter Ego
Aadress: Roseni 8, Tallinn
Telefon: 5456 0339
Avatud: P–N 12–22.30, R–L 12–23

Punkte kokku: 25

TOIT
10/9
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/8

PÕHIROOGADE HINNAD: 10–23 eurot

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara