8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Alter Ego kogub kuulsust

Hiljaaegu nimetas üks autoriteetne USA toiduportaal selle Vahemere köögiga restorani meie piirkonna tipptegijaks.  Seetõttu tekkis Äripäeva lisalehe Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihmal soov tasa ja targu toimetavat kohta taas külastada.

Maakera teiselt poolelt vaadatuna asume me piirkonnas, mille üldine nimetus on Venemaa ja tema naabrid ehk siis Venemaa, Läti, Leedu ja Eesti. Alter Ego on selles The Daily Meali nimekirjas auväärt üheksandal kohal. Viis esimest restorani asuvad kõik Moskvas või Peterburis, kuues on meie Alexander, seitsmes Ribe, kolmeteistkümnes Neh ja neljateistkümnes OKO. Kõik pingeread kipuvad erimeelsusi tekitama, aga igal juhul on põhjust Alter Egole õnne soovida.

Parima hinna ja kvaliteedi suhtega veinivalik

Alter Ego vaieldamatud tugevused on otsesidemed Hispaaniaga, väärt veinivalik ja värske vahemereline tooraine.

Parima elamuse osaliseks saavad Alter Egos kahtlemata need külastajad, kelle jaoks on eine keskne osa vein, sest sealne veinikelder on asjatundja koostatud ja vägagi rikkalik. Ise nad väidavad, et tegemist olla parima hinna ja kvaliteedi suhtega veinivalikuga kogu Põhja-Euroopas.

Mul pole põhjust selles kahelda. Veinikesksele mõtteviisile omaselt on menüüs suur hulk suupisteid, tapa’sid. Valik ulatubfrititud kartulitest, sardiinidest ja hirvecarpaccio’st tursapõskede, kuningas Juan Carlose lemmiksparglite ja Ibeeria sinkideni, hinnad kolmest ja poolest eurost üheksani.

Suupistete rikkalik maailm

Suupistetest proovisime valge Rioja veini juurde frititud kappareid, keedetud minikaheksajalgu keedukartulitega ja sinimerekarpe veinileemes – kõik suhteliselt lihtsad, kuid puhta maitsega ja kvaliteetsest toorainest.

Kapparid oli mõnusalt krõbedas tainakoorikus ja tulikuumad. Ainuüksi idee pakkuda veini juurde krõbedaks küpsetatud hiidkappareid oli vaimustav.

Keedetud kaheksajalg ja kartulid olid üle valatud suurepärase oliiviõliga, aga soolahelbeid, mis roale viimase lihvi oleks pidanud andma, jäi väheks – ainult paar-kolm neid oligi.

Väike arusaamatus oli ka sinimerekarpidega. Veinise leeme ja karpide söömiseks toodi nuga ja kahvel, aga kahvliga ju leemekest ei püüa. Kui olin kaheksajalgu soolaga ergutanud ja ettekandjalt lusika saanud, osutusid mõlemad maitsvateks.

Restorani algusest saadik on pearoogade hulgas olnud kitsejuustu-tomatikook sibulamoosi ja värske salatiga. Pirukat meenutava koogi tainas oli õhuline ja krõbe, kate mahlakas ja rikkalik ning maitsed harmoonilises üksteisemõistmises.

Elamust pakkus ka soolakoorikus küpsetatud kuldmerikoger, mis alles laua kõrval oma koorikust välja võeti ja taldrikule sätiti.

Mõnusa vaatega koht

Kui hõrgutised annavad aega nina taldrikult kõrgemale tõsta, saab Alter Egos nautida harva esinevat luksust – vaadet. Kusjuures akna taga on meie linna üks inimlikumaid väljakuid, kuhu autodel asja ei ole. Sellise vaate juurde pole disaini enam vajagi, nii et küünaldest, veinikorkidest ja laes olevates oksakeradest

täiesti piisab.

Ainult lauad on natuke liiga lähestikku – polnud midagi, mis oleks takistanud naaberlaua suure, järjest lõbusamaks muutuva seltskonna valjeneval elevusel meieni jõuda.

Alter Ego

Aadress: Roseni 8, Tallinn

Telefon: 5456 0339

Avatud: P–N 12–22.30, R–L 12–23

Punkte kokku: 25

TOIT

10/9

TEENINDUS

10/8

INTERJÖÖR

10/8

PÕHIROOGADE HINNAD: 10–23 eurot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700