4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eelarve tegemine aitab aru saada, kuhu raha kaob

Kas oled end tabanud mõttelt, et raha libiseb sõrmede vahelt kiiresti ja täpselt ei saa aru, mille peale ta kulub? Kui jah,  siis võib sul aidata asjas selgust tuua veebipõhine eelarve tegemine.

Eelarve vormil on väljad tulu- ja kululiikide sisestamiseks, näiteks söök, laenud ja kindlustused, laste kulud, transport jne. Iga tulu- ja kululiigi all saad ise vabalt ridu lisada, et oma sissetulekud ja väljaminekud detailsemalt kirja panna.

Eelarvet saad täita nii, kuidas sulle sobib – kas iga päev, kord nädalas või hoopis korraga kogu kuu tulusid ja kulusid üles märkides. Oma andmed saad salvestada ning igal ajal oma eelarve seisu vaadata või uusi sissekandeid teha. Kuna eelarve vorm on veebipõhine, saad sellele ligi ükskõik millisest internetiühendusega arvutist või mobiiltelefonist.

Kui oled eelarvet juba kuu aega pidanud, saad oma sissetulekuid ja väljaminekuid põhjalikumalt analüüsida ning mõelda, milliste kulutuste arvelt saaksid vajadusel kokku hoida. Samuti võid igaks järgnevaks kuuks seada endale eesmärgi, kui palju tahaksid näiteks kodule või toidule kulutada ning jooksvalt eelarvet täites jälgida, kas sul õnnestub eesmärgist kinni pidada.

„Minu raha“ eelarvet täitnud inimesed on arvanud nii:

- Annab hea ülevaate ja välistab ohhoo-efekti – oi, kuhu mu raha kadus!

- Esimeseks sammuks oma finantsvoogude jälgimisel on see süsteem piisav – ülevaatlik ja konkreetne.

- Meeldib võimalus sisestada lisaks tegelikele tuludele ja kuludele ka prognoositavaid tulu- ja kulunumbreid – kuna tegelikkus kipub plaanidest paraku vahel erinema, teeb see võimalus eelarve planeerimise paindlikumaks.

Alusta oma rahaasjade ülevaatamist siin.

 

 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab minuraha.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700