13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keeleoskust tuleb pidevalt värskena hoida

Vast iga inimene, kes on kunagi mõnda võõrkeelt õppinud, teab, kui kergesti keel võib nö. rooste minna. Isegi kui õppeprotsessi, töökogemuse või võõras keelekeskkonnas elamise käigus on keel omandatud heal tasemel, hakkavad oskused ja julgus keelt kasutada vähenema kohe, kui võõrkeel enam pidevat praktikat ei leia.

Mis juhtub siis, kui keeleoskus muutub passiivseks? Äris tähendab see kindlasti võimaluste käestmängimist. Eestlased on loomult pigem introvertsed, kes ei otsi aktiivselt sotsiaalsetes olukordades kontakti. Kui sellele lisada ebalus oma verbaalse väljenduse suhtes, on tulemuseks olukord, kus võivad rahvusvahelistes olukordades jääda kasutamata mitmed potentsiaalselt kasulikud olukorrad.

Koolituse „Äri inglise keel praktikas“ eesmärk on aktiviseerida ärialased inglise keele oskused. Me otsime selles spontaansust läbi mänguliste harjutuste ja situatsioonide. Vaatleme erinevaid olukordi, kus keel kasutust võib leida – kontaktide loomine (nt rahvusvahelistel konverentsidel ja seminaridel) ja small talk; ettekanded ja küsimustele vastamised; läbirääkimised. Teatud määral on uue sõnavara omandamist. Eelkõige aga vaatleme, kuidas rakendada maksimaalselt hästi seda, mis osalejatel juba olemas on.

Osalejate konkreetsed vajadused on koolituse keskmes. Enne meie esimest kohtumist uurin ma täpsemalt, mis küsimused või olukorrad osalejatele huvi pakuvad ning lähtuvalt sellest keeran täpseks konkreetse koolitusgrupi tegevuse fookuse.

Kokku kestab koolitus kolm päeva. Esimesed kaks leiavad aset järjestikku. Nende päevade jooksul toimuvad erinevad individuaalsed ja grupiülesanded, on sõnavara värskendamist ja uute väljenduste õppimist, et olla võimeline end veelgi täpsemalt väljendama. Kolmas päev leiab aset umbes kuu pärast esimest blokki. Selle aja jooksul tekib osalejatel loodetavasti võimalus rakendada koolitusel omandatut ja nad saavad tulla viimasele koolituspäevale küsimustega lähtuvalt enda spetsiifilistest töövaldkondadest ja -ülesannetest. Kolmandal päeval toimubki nende küsimuste lahendamine, materjali lõplik kinnistamine ja iga osaleja individuaalsete edasiste eesmärkide sõnastamine.

Järgmine äri inglise keele koolitus toimub 26.03, 27.03 ja 16.04 Oru Hotellis, Tallinnas. Loe täpsemalt SIIT.

Autor: Tiive Murdoja, Siret Paju

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700