Bürokraatiakatk

Olenemata tööst või ametist, taandub kõik asjade tegemisele teiste inimeste hüvanguks – nende informeerimisele, abistamisele, õpetamisele, neile võimaluste pakkumisele. See pole mingi uudis. Ometi tundub mulle, et mitte kõik ettevõtted ei mõtle alati sellele.

Hiljuti sattusin kuulama üht TED-konverentsi kõnet, mille esineja sõnum oli elu lihtsustamise vajadus. Tegu oli Ameerika juristiga, kes oli võtnud oma südameasjaks seaduste ja õigusaktide arusaadavasse keelde tõlkimise. Mis varem oli 20 leheküljel bürokraatlikus kirjas, sai tema töö tulemusena 4–5 lehekülje peale ning seejuures arusaadavaks nii vanaemadele kui ka õpilastele.

Olen viimasel ajal mõnda teenust kasutama hakates ja lepinguid sõlmides samuti sattunud paberimajanduse otsa, millest läbinärimine on vaevarikas ja küsimusi tekitav. Ühe tuntud sideteenust pakkuva firma lepingutes on näiteks olulisimad laused trükitud kõige peenemas kirjas ja nii segaselt, et lihtsa ja heasoovliku tarbijana on mul tulnud neilt kirjapandu kohta mitu korda selgitusi küsida ja lepinguid ümber vormistada.

See kõik on aga firma seisukohast ju tühi asjaraisk. Kui palju kasulikumat tööd saaks ettevõte uusi klienti värvates teha, kui dokumendid oleks kõigile üheselt mõistetavad. Ära jääks äsja kliendiks hakanutega arvukate kirjade vahetamine, et bürokraatiat lahti seletada.
Seaduste, ettekirjutuste ja lepingute eesmärk on inimeste elu lihtsamaks teha, mitte vastupidi. Ometi tundub mulle, et neid koostades on ametnikud käsi hõõrunud, mõeldes 99% elanikkonna peale, kes ei ole lõpetanud õigusteaduse eriala ega näri neist kergesti läbi. Ehk saab mõnele koti pähe tõmmata.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara