Restoranitest: Kulinaarsete seikluste jahil Korea Hannönis

Kulinaarseid seiklusi otsides sattusin seekord Lasnamäele. Põhjus – keegi juhtus sealset Korea söögikohta kiitma. Olen hiljuti Tallinnas juba kahte Korea restorani väisanud, miks mitte seda tuuri Lasnamäel jätkata.

Hannön (mõnikord kirjapildis ka Annön) asub Lasnamäe toimekas tõmbekeskuses Kalevipoja Säästumarketi kõrval. Koosneb see paarist väiksest ja ühest suurest ruumist, kuhu meie külastuse ajal suur pidulaud kaetud oli.
Peremees isiklikult võttis meid uksel vastu ja kuna esimene tuba oli rahvast täis, kohendas ta meile mõnusa nurgakese teise. Napp menüü oli tahvlil kirjas: neli-viis salatit, paar suppi, kolm kuni neli pearooga.
Sisekujunduse suhtes ei tasu endale illusioone luua, see on enam kui tagasihoidlik, aga natuke värvi siin-seal ja pisut pudi-padi teevad selle omamoodi armsaks.

Kaks lähenemist

Kõigepealt väike kõrvalepõige Korea köögi jõudmisest Eestisse. See on juhtunud kahe lainena. Esimene neist sai alguse eelmise sajandi kolmekümnendatel aastatel, kui stalinlik küüditamine Nõukogude Liidu piiriäärsetel aladel elanud korealasi haaras ja nad oma Kaug-Ida kodudest minema viidi, enamasti Kesk Aasiasse. Uut elupaika otsides liikusid korealased (mõnikord teiste NLi rahvastega segunedes) Ukraina ja Venemaa kaudu lääne poole. Osa neist jäi pidama Eestisse.
Nendega koos jõudis meieni Korea porgandisalat, mis kujutab endast pigem küll Vene töötlust Korea köögi teemadel, aga ka palju muud põnevat ja vürtsikat, näiteks mantõ ja kuksu ehk pelmeenid ja nuudliroog.

Populaarne söögikoht

Teine laine jõudis Eestisse hiljuti koos noorte korealastega, keda õpingud või abielu Eestisse on toonud. Maitseained tuuakse siia otse Koreast, toidud on samad, mis kodus emad ja vanaemad teevad.
Pärnu maantee Gotsu ja Tartu maantee Kimbap esindavad uut lainet, Hannön aga seda esimest, suurest segamiskatlast läbi käinud varianti. See on ka põhjus, miks Korea roogade vahel menüüst Kesk-Aasia pilafi leiab.
Stiilipuhtuse nimel alustasime kuulsate köögiviljasalatitega: vana kooli porgandi- ja peedisalat ning kimchi – Korea köögi lemmik, vürtsikas hapendatud Hiina kapsas. Eriti heaks, nagu peremees oli lubanud, osutus peedisalat. Kuuldavasti kasvatab pererahvas valdava osa restoranis kasutatavast köögiviljast ise, võib-olla siis sellepärast on neil veel vastu kevadet nii hea tooraine.
Edasi proovisime ära nii vürtsika sealiha kui ka kuksu, paksult köögiviljase nuudlisupi. Võin neid julgelt soovitada kõigile, kes lihtsaks lõunaks kartulile-soustile vürtsikamat alternatiivi otsivad. Vanaema sünnipäeva ma Hannönisse/ Annönisse tähistama ei läheks ja ärikohtumisteks seda ei soovitaks, välja arvatud juhul, kui kohtumine on ida-lääne kaubandussuhete teemaline ja eesmärk endast asjatundliku, kuid rahaasjades kokkuhoidliku inimese mulje jätmine.
Kuigi Hannön on üks Tallinna tagasihoidlikumaid söögikohti, on minu sõpradel kolmel järjestikusel nädalavahetusel selle külastamine ebaõnnestunud – see on olnud tervenisti broneeritud. Nii et igaks juhuks uurige enne telefonitsi järele, kas teie jaoks ruumi jätkub.

Hannön
Aadress: Kalevipoja põik 10, Tallinn
Telefon: 632 7802
Avatud: 10–22, P 10–20

Punkte kokku: 21

TOIT
10/8
TEENINDUS
10/9
INTERJÖÖR
10/4

PÕHIROOGADE HINNAD: 4–5 eurot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine