22. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulupeo broneerimiseks praegu parim aeg

Neil, kes soovivad jõulupidu pidada kindlas kohas kindlal kuupäeval, tasuks aegsasti jõulupeo paik kinni panna.

"Praegu on paras aeg jõulupeo broneerimiseks - on veel lootust, et saab kuupäeva ja kellaaega valida," sõnas Teaduskeskuse AHHAA kommunikatsioonijuht Liina Pulges. "Meil on selleks aastaks suuremad jõulupeod 700le inimesele juba broneeritud."

Sama soovitas ka Lennusadama turundusjuht Triin Visnapuu-Sepp, kes tunnistas, et mõned broneeringud on Lennusadamal detsembrisse juba tehtud. "Eelmise aasta kogemus näitas, et septembri lõpuks olid kõik detsembri kuupäevad broneeritud. Konkreetset kuupäeva soovides peaks ruumi kinni panema ikkagi juba lähiajal."

Pulgese sõnul pakub AHHAA klientidele elamust, aga kodutööna tuleb välja mõelda, mis teemal elamus olla võiks. AHHAAs on pidudel esinenud köieakrobaadid, aga on olnud ka teemapidu "Minu mees suudab" ja telesild kolmes linnas korraga toimuva peoga.

"Just saime üles Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ajaloolise meditsiinikollektsiooni, mille juurde saame pakkude temaatilisi töötube ja teadusteatrietendusi," lausus Pulges. "Lisaks seome firmaüritused meeie ajutise näitusega. Ka kogu toitlustamise saaksime teha vastavas stiilis. Odav selline täppisteenus ei ole, aga võib olla kindel, et naabrimehel juba samasugust sünnipäeva- või juubelipidu ei olnud."

Visnapuu-Sepp soovitab jõulupeoks kohta otsides endale selgeks teha, millise iseloomuga pidu tahetakse, sest väljapeetud õhtusöök ja hommikuni kestev tantsupidu ei pruugi sobida samadesse ruumidesse.

"Sellest tulenevalt tekib ka ruumide valik, kus pidu läbi viia. Igasugune pidu igale poole ei sobi," sõnas Visnapuu-Sepp. "Kindlasti on oluline ruumi atmosfäär ning et inimesed end seal mugavalt tunneksid, ei oleks liiga kitsas aga ka liiga kõle."

Ta lisas, et vahel võib siiski juhtuda, et suured ruumid sobivad ka väikestele seltskondadele - Lennusadama angaarides on põrandapinda umbes 6000m2, kuid seal on end võrdselt hästi tundnud nii 30- kui ka 1000-inimeseline seltskond.

Visnapuu lisas, et lisaks Lennusadama angaaridele võiks jõulupeo kohana kaaluda ka Suure Tõllu juugendstiilis kaptenisalongi või suurtükitorni Paks Margareeta.

Autor: Tiive Murdoja, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700