30. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UPM: töötajatele tuleb maksta elamisväärset palka

Metsamaterjali ostmise ja müügiga ning erinevate paberitüüpide turustamisega Balti riikides tegelev UPM AS juhatuse liikme Rainer Praksi sõnul tuleb töötajatele maksta elamisväärset palka.

„Need numbrid, mida Äripäev oma palgaedetabelis avalikustab ei näita tegeliku tõde. On erinevaid muutujaid, mis tegelikult neid palganumbreid iga aasta muudavad,“ selgitas Praks.

Näiteks, kui ettevõtte struktuur muutub, siis juba sellepärast võib tulla muutusi palkadest, lisas ta. „Muutused võivad tulla ka lähtuvalt preemiatest või boonustest. Üldist pilti küll väga palju ei muuda, aga kui räägitakse konkreetsest numbrist, antud hetkel keskmine palk, siis see on muutuv number,“ lausus Praks.

UPM AS maksab oma töötajatele keskmiselt umbes 4 493 eurot kuus ning on Äripäeva palgamaksjate edetabelis neljandal kohal. Praksi sõnul on tal hea meel, et nad oma inimeste eest nii palju hoolitsevad ning on edetabelis auväärsel kohal.

Ta lisas, et nad ei ole uurinud palju konkurendid palka maksavad. „See ei olegi oluline. Inimestele tuleb maksta elamisväärset palka. Kahju on vaadata inimesi, kes töötavad heades firmades aga saavad tegelikult kopikaid,“ tõdes Praks.

Praks maksaks oma töötajatele veel rohkem palka. „Alati on hea näha inimeste silmades sädet, kasvõi hea palga eest. Kui UPM oleks mu erafirma, siis ma teeks teistmoodi, aga kuna ei ole, siis peame teatud reegleid jälgima,“ märkis Praks.

Äripäeva teisipäeval ilmuv eriväljaanne Palga TOP toob välja ligi kolmsada kolmkümmend Eesti ettevõtet, kus keskmine töötasu ulatub kuus üle 1500 euro. Kogu edetabel on saadaval 2. mail poelettidele jõudvas Äripäeva Palga TOPis ning see on koostatud 2011. aasta aruannete põhjal.

Autor: Tiive Murdoja, Alyona Stadnik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700