3. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Volga järjekordne ümbersünd

Restorani Volga on nimetatud Tartu esindusrestoraniks ja Tartu ainsaks tõeliseks restoraniks. Ühe Volga asemel on neid nüüd seitse ehk kompleksi üldnimi Volga 7 tähistab seitset eraldi kujundatud osa.

Veebruarist on Volga jälle avatud, nüüd korraldavad sealset elu tuntud Tartu restaurateur’id, kelle käe all on löönud õitsele juba nii mõnigi koht.

Et meil on nii vähe pika ajalooga söögikohti, siis ei saa ma Volgast kirjutades kuidagi mööda vaadata tema minevikust. Eelmise sajandi kolmekümnendatel aastatel käis Volga nooblis eelkäijas Ateeni kohvikus koos Tartu kõrgseltskond. Ka nõukogude ajal oli see esinduslik söögi-, joogi- ja tantsupaik, ainult et ilma tuttava šveitserita ei pääsenud õhtuti sisse.

2007. aastal ruumid renoveeriti ja kunagist hiilgust üritati taastada. See aga kukkus läbi – kõrged hinnad hirmutasid külastajad eemale ja tagasi ei tulnud nad ka siis, kui hinnapoliitikas kannapööre tehti.

 

Ühe asemel seitse

Uute omanike ees on seega ülesanne taastada usalduslikud suhted linnakodanike ja ühe vanema söögikoha vahel. Selleks on nad valinud õige keerulise tee: ühe Volga asemel on neid nüüd seitse ehk kompleksi üldnimi Volga 7 tähistab seitset eraldi kujundatud osa: restoran Pingviin, kokteilibaar Volcano, veinibaar Tartu Vaim & Supas, Wine Display, Chef’s Temple ning veel midagi, millest ma kahe külastuskorra ajal pole veel aru saanud.

Restoran Pingviin asub teisel korrusel ja on enam-vähem samasugune kui varem. Veidi värsket värvi ja uued valgustid-toolid. Sisu ehk toit kinnitas aga, et tegijad on asjatundjad ning teavad, mida teevad. Menüü on lühikese ajaga teinud läbi kiire arengu. Märtsi alguses, kui esimest korda Pingviinis käisin, võis tajuda küll suuri eesmärke, kuid teostus ei tulnud veel piisavalt järele. Nüüd tundus roogade puhul kõik paigas olevat.

Ainult rahvas pole vist uut kohta veel omaks võtnud. Kogu maja peale oli mõlemal korral peale minu vaid üks seltskond. Tühi restoran aga ei mõju hubaselt ka vaatamata mahedale muusikale ja meeldivale teenindusele.

Toidu kvaliteet paranenud

Toidud on kujundatud loominguliselt. Pingviinis pingviini ei pakuta, küll aga maisikana, faasanit, parti ja kalkunit. Koka käekiri on iseloomukas ja suhteliselt jõuline, samas restoranile kohaselt pigem elegantne kui maalähedane.

Esimesel külastuskorral märtsikuu alguses jätsid säravaima mulje lehttainakoorikusse pakitud mooritud lambaõlg, mis serveeriti rohelise herne padjal, ja sidrunitort, kuid nüüdseks on mõlemad menüüst kahjuks kadunud. Püsima on jäänud pardifilee kartulipüreega, mis rõõmustas oma mõnusa kastme ja kvaliteetse pardilihaga.

Lisandunud on nostalgianurgake – vana Volga aegu meenutav linnuseljanka ja -šnitsel. Seljanka iseenesest võib tõesti nostalgiaroog olla, selle maitse aga ei olnud võrreldav vana aja vene kokatädide tehtuga. Pingviini omas polnud ei oliivikest ega sidruniviilukest ja puudus ka seljankale hädavajalik maitsete intensiivsus.

Mis puutub toitu, interjööri ja teenindusse, siis on Pingviinil kõik eeldused linna esindusrestoraniks saamiseks olemas. Iseasi, kas kõik-üheskontseptsioon ehk Volga 7 tööle hakkab ja maja rahvast täis toob.

Volga 7

Aadress: Küütri 1, Tartu

Telefon: 730 5444

Avatud: E–N 11–24, R, L 11–03, P 11–20

Punkte kokku: 23

TOIT

10/7

TEENINDUS

10/8

INTERJÖÖR

10/8

PÕHIROOGADE HINNAD: 9,50–19,50 eurot

 

 Vaata kõiki restoraniteste SIIT.

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700