Restoranitest: Kolm Sibulat meelitab toidunautlejaid

Kolm Sibulat on kulinaarset Tallinna tükk maad linnasüdamest eemale vedanud. Paldiski maantee ja Telliskivi tänava nurgal asuv maja oleks justkui restorani jaoks loodud.


Kui Eesti esimene restoraniperekond Zaštšerinskid kolm ja pool aastat tagasi peaaegu et Kalamaja tagahoovis Mooni lahti tegid, sai ilmvõimatu esimest korda võimalikuks – kohvik oli rahvast täis juba esimesel kuul. Jah, juhtub, tabatakse trendi, Roman oli juba enne tuntud – kuulda on olnud igasuguseid põhjendusi.
Nüüd tegid nad seda teist korda ja südalinnast veelgi kaugemal, kohas, kus keegi ei käi, vaid ainult mööda sõidab, avasid nad restorani Kolm Sibulat. Juhtus sama nagu Mooniga – nii mõnigi kord on inimesi rohkem, kui mahutada suudetakse.
Olevat nii, et kui Moon saab täis, saadetakse kliendid Kolme Sibulasse. Ja vastupidi. Mis imet nad oma söögikohtadega teevad?

Kulinaarne mäng toorainega

Pealtnäha ei midagi. Ainult üks asi on teistmoodi. Kui muudes restoranides (paar kolm sama head restorani välja arvata) on külastajad jäetud palgaliste teenindajate-kokkade hooleks, on Kolmes Sibulas vähemalt üks omanikest alati kohal, kuid mitte niisama eluolu vaatlemas, vaid teeb süüa või hoolitseb külaliste eest.
Nagu Mooni koduleheküljel juba kirja on pandud, tuleb selleks, et mitte kõige kallimast toorainest välja võluda kõrgele kokakunstile väärilised maitsed, teha palju-palju-palju rohkem tööd. Nii nad siis võluvad neid maitseid Kolmes Sibulaski, miks muidu nii paljudel sinna asja on.
Menüü peegeldab tegijate oskusi, aga ka enesekindlust. Ei mingit ühtset joont. Tehakse seda, mis on hea, olgu see pärit kust tahes köögist. Arvuliselt pole valik kuigi suur: kolm suppi, neli eelrooga, kolm nuudlitoitu, kolm praadi ja neli magusat pala. Leiab idamaiste vürtsidega kookospiimasupi, aga ka vana hea tuttava seljanka.
Korea kimchi on kokku pandud Gruusia lavaši ja eestimaise põrsaküljega, röstitud peediviilud hummuse ja pärlkuskussiga. Osavalt käiakse ringi ka klassikaga: vana hea Pavlova on kulunud õige õhukeseks ja saanud katteks vürtsikasmagusa grenadillikreemi, kammkarbid aga võimsa safranise aioli. Originaalseid kombinatsioone jätkub igasse rooga.
Seejuures ei jää tembutused pelgalt tembutusteks. Pakutav on oskuslikult kokku pandud, maitsed-värvid-vormid tasakaalus ja roogade juhtideed selgelt esile toodud.

Maitsvad ja toitvad kombinatsioonid

Kõige meeldivama elamuse pakkusid oma karbis röstitud kammkarbid tšillise ja safranise aioliga. Kammkarbid on nii õrn ja delikaatne tooraine, et kui nendega üleüldse midagi kulinaarset ette võtta, tuleb seda teha väga hästi. Keskpärasus mõjub nende kallal toime pandud vägivallana. Kolme Sibula kammkarbid said kastmelt ja lisanditelt parajat täiendust ning moodustasid toreda koosluse.
Mõnusad olid ka Kolme Sibula nuudlitoidud – supi ja pearoa vahelised leeme ja kohapeal valmistatud durumjahust nuudlite ning mitmekesiste lisanditega road. Mitte liiga keerukad, mitte liiga tõsised, aga maitsvad ja toitvad.
Teenindus on Kolmes Sibulas lahke ja asjatundlik. Kui millestki vajaka jääb, siis väikestest ja vaiksetest nurgalaudadest, mis omaetteolekuks sobiksid. Jah, selliseid kohti küll leidub, aga kiirel ajal on need enamasti hõivatud.

Kolm Sibulat
Aadress: Telliskivi 2, Tallinn
Telefon: 664 4055
Avatud: T–L 12–23, P 13–21

Punkte kokku: 28

TOIT
10/9
TEENINDUS
10/10
INTERJÖÖR
10/9

PÕHIROOGADE HINNAD: 8–12 eurot

Vaata kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara