29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastavad juhid: milliseid üritusi korraldatakse teie ettevõttes?

Äripäeva lisaleht Firmapidu uuris juhtidelt, milliseid sündmusi korraldatakse nende ettevõttes töötajatele ja töötajate peredele.

ANARI HAGEL

CPD Arenduskeskuse juhatuse liige

CPD-s peetakse igakuiselt tervisereedeid, koos võtame ette harivaid ja meelelahutuslikke tegevusi. Räägime vabas õhkkonnas terviseteemadel, käime kinos, teatris või muuseumis.

Tervisereedetele võetakse tihti kaasa ka lapsi. Ürituste jaoks saadakse inspiratsiooni internetist, raamatutest, omavahelistest vestlustest.

Tähistame vilistlas- ja sõbrapäevi. Suvepäevadel mängime sportmänge, jõulupidudel seltskonnamänge ja oleme kuulanud kontserti. Vastlapäeval kelgutame ja lihavõttepühadel otsime kontorisse peidetud šokolaadimune.

Töötajad osalevad hea meelega, kui ürituste sisu on neile huvitav. Meie ühisüritused on lihtsad ja maalähedased ning täidavad alati puhkuse ja tiimitunde tõstmise eesmärki. Mõlemal juhul on oluline lahkuda koosviibimiselt positiivsete emotsioonidega.

Ühisürituste korraldamine on vajalik selleks, et meeskond saaks lähemalt tundma õppida oma töökaaslasi. Tiim töötab koos kõige paremini, kui üksteisi austatakse ning ei suruta teistele peale vaateid ning teguviise, mida teine ei hinda. Rollijaotus meeskonnas peab tulenema otseselt sellest, millistes rollides inimesed ennast kõige paremini tunnevad. Nii tehakse tööd efektiivselt ja saavutatakse parimaid tulemusi.

TIIT PAANANEN

Skype Eesti tegevjuht

Töötajatele on suunatud peamiselt kontoris toimuvad tähistamised – näiteks on meil kevadgrill, suvepäevad ning muud olulised tähtpäevad, nagu Skype’i sünnipäev või “Skype Thank You award” auhindade kätteandmine. Traditsiooniks on kujunenud, et firma jõulupeole tulevad töötajate kaaslased ning aeg-ajalt käiakse ka koos teatris või kontsertidel, näiteks Tallinn Music Weekil. Lastele on eraldi jõuluüritus koos toredate kingituste ja kultuuriprogrammiga.

Suvepäevad on varem sisaldanud esinejaid väljastpoolt Skype’i, kes rääkinud huvitavatel teemadel. Viimasel aastal said suvepäevade raames kõik kaasa elada ja osaleda ka Skype’i triatloni- ja võrkpallivõistlustel.

Lisaks asisele töötegemisele on vaja vaheldust ja võimalust oma kolleegidega ka teises kontekstis suhelda. Seeläbi tugevnevad suhted, mis on aluseks usalduslikule koostööle. Perede kaasamine on aga oluline, andmaks kindlustunnet ja suurendades nähtavust selle tähtsa töö osas, mida lapsevanem või elukaaslane aitab luua.

EERO PALM

Trendline’i juht

Töötajate peredele oleme korraldanud nii paaripäevaseid üritusi kui ka tiimikoosolekujärgseid mõnusaid õhtuid. Suuremaid kord aastas, väiksemaid

kord kvartalis. Püüame geograafiliselt olla paindlikud.

Pereliikmetele korraldame ka aeg-ajalt töö juures näiteks mõne NBA värske mängu vaatamise suurel ekraanil koos snäkkidega. Väga lahe on olnud ka vaadata slideshow’sid mõne töötaja hiljutisest reisist Hiina, Ameerikasse või Malaisiasse koos mahlakate ja kõigile harivate kommentaaridega.

Meie meeskonnas on enamik väga heal tasemel muusikud, on lausa lust klaver, akustiline kitarr ja laul kokku kõlama panna. Mõnusas terves õhkkonnas on super koos töökaaslastega (loe: sõpradega) maailma asju arutada ja musitseerida.

Tegevuskava ürituste jaoks mõtleme ise ja kasutame neid võimalusi, mis tunduvad mõistlikud ja mida eeldatavasti töötajad ka kõige rohkem hindaksid. Põhirõhk on sellistel üritustel omavahelisel suhtlemisel ja koostöö ning teineteisemõistmise tugevdamisel. Sellised üritused kasvatavad väga tugevalt õlg õla tunnet, eriti kui meeskonnaliikmed töötavad igapäevaselt üksteisest kaugel.

MAARJA KÕUTS

Miia-Milla-Manda muusemi juht

Peaaegu kõigile üritustele on oodatud töötajate lapsed ja kaasad. Traditsiooniliselt toimub jõulupidu, mõtleme välja ühise jõulujutu. Teeme ühiseid väljasõite ja kohtume teiste muuseumitöötajatega. Oleme käinud külas Iloni Imedemaal, Tartu Mänguasjamuuseumis, AHHAAs, Pokumaal. Need käigud on ühtmoodi silmaringi avardavad, harivad ja kasulikud nii meie töötajatele kui ka nende peredele.

Rõõm on tõdeda, et meie töökollektiivist on saanud sõpruskond ja nii tuleb väga sagedasti töökaaslastelt endilt algatusi üheskoos tööväliselt aega veeta. Üritustest võtavad kõik kolleegid alati meelsasti osa.

Hea tööõhkkond tagab ka selle, et tahetakse väljaspool tööaega kokku saada. Samuti meelitab üritustel osalema kindlasti ka võimalus veeta aega koos perega. Töötaja ei pea valima töökaaslaste ja pere vahel.

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700