Restoranitest: Tallinna esindusväljakul pakutakse liha ja napsi

Loogika järgi võiks Viru väljaku äärne Steakhouse Liivi olla üks linna esindusrestoranidest. Reaalsus on aga natuke teistsugune.

Valdav osa külastajatest ongi võõrkeelsed. Tellimust esitades hoiatati, et läheb poolt tundi kuni tund, aga läks ainult paarkümmend minutit, nii et tegemist on hästi töötava masinavärgiga – Liivi on ligi kakskümmend aastat oma roogadega rahvast toitnud.
Teenindus oli kiire ja näis usaldusväärne, kelnerid ei unustanud küsida, kui küpsena oma liha-kala soovin. Samuti oldi lahked: esimene asi, mis esmaspäeva varajasel lõunal lauda toodi, oli priske klaasitäis napsi. “See on väike kingitus restoranilt,” ütles kelner. Tänasin, kuid ilmselt ei suutnud oma ehmatust varjata, nii et kohe tõi ta ka ühe kommi, arvates, et ehk meeldib see mulle rohkem. Nii ma siis lõunatasin seal, üksinda, pits viina ees.

Poeetiliste nimedega toiduvalik

Steakhouse on külastajatele mugavam kui tavarestoran, valik on kitsam ja otsust seega lihtsam teha. Kõige rikkalikumalt on menüüs esindatud veiseliha. Kesklinna konteksti arvestades on nimed üllatavalt poeetilised: Liivi Leheke, Tuline Texas, Sibulamantel, Elevandikõrv, Leedi steik, Sarviku Saladus ja Nauding kahele. Sea- ja linnuliha puhul minnakse aga hoopis lüüriliseks: Kollane Mütsike, Metsahärra Soovitus ja Kuldne Kikas.
Kellele kulinaarsest poeesiast infoedastuseks ei piisa, saab väiksemas kirjas lugeda, kuidas ja millest on “lehekesed” ja “mantlid” valmistatud. Tegelikult on kõik need steigid ehk grillitud liha või kala. Arvestades Liivi pikka iga ja spetsialiseerumist, võiks olla tegemist usaldusväärsete steigiküpsetajatega. Suur oli aga minu üllatus, kui tellitud poolküps liha ei jõudnud lauda mitte ainult läbiküpsenuna, vaid lausa poolkõrbenult. Erakordne viltuminek, arvasin ma, ja läksin sinna teisel päeva tagasi. Sedapuhku tellisin poolküpse tuunisteigi. Oh häda, seegi oli nii põhjalikult ära küpsetatud, et roosakat värvi oli ainult steigi südames millimeetrine viirg. Kõik ülejäänu oli läbi-lõhki täisküps, mis aga teatavasti on hukatuslik nii kvaliteetsele veiselihale kui ka tuunikalale.

Õppimisruumi jagub

Steike toetavad ansamblid olid samuti kehvakesed. Sinisetoonilised keedukartulid tuunisteigi juures olid absoluutselt maitsetud, leige minimais veisesteigi juures aga ei sobinud ei roheliste ubade, beebiporgandite ega piprase kastmega, lihast rääkimata.
Muidugi imetlen ma restoraniettevõtjaid, kes on leidnud niši, milles kakskümmend aastat edukalt toime tulla. Samas ei jõua ma ära imestada, et selle ajaga pole steigiküpsetamist selgeks saadud. Mis imet seal siis on – grill tuliseks ja kui muidu ei saa, siis minuteid lugema! Potentsiaali ju on, sest usinad teenindajad küsivad ikka ja jälle, kui küpset liha või kala klient soovib.

Steakhouse Liivi
Aadress: Viru väljak 2,
Tallinn
Telefon: 617 7055
Avatud: 11–23

Punktid: 18

TOIT
10/5
TEENINDUS
10/7
INTERJÖÖR
10/6

PÕHIROOGADE HINNAD: 14,50–27,90 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Nelja Energia AS otsib BÜROOJUHTI

Manpower OÜ

19. november 2017

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine