VAATA, kus on Eestis suurimad palgalõhed

Täna avaldatud statistikaameti palgatöötaja kuukeskmise brutotulu andmeil on Eestis meeste ja naiste suurim palgalõhe Jõelähtme, Mustjala, Piirissaare ja Ruhnu vallas.

Suurimad palgaerinevused olid: Jõelähtme vallas 43 protsenti, kus meeste keskmine brutopalk on 878 eurot ja naiste palk 503 eurot ning Mustjala vallas 41 protsenti, kus meeste brutopalk on 1011 eurot ja naistel 592 eurot.

Meestest enam teenisid naised kahes vallas. Piirissaare vallas ligi 13 protsenti, kus meeste brutopalk on 562 eurot ja naistel 634 eurot ning Ruhnus on palgavahe 8,5 protsenti kus meeste brutopalk on 784 eurot ja naistel 851.

Piirissaare vallavanem Siim Avi nentis, et statistika, et Piirissaare naiste palk on suurem kui meeste oma on huvitav. Valla madalaid palku selgitas vallavanem aga sellega, et saarel on palju osalise töökoormusega töökohti. Ta tõi näiteks, et postiljoni töökoormus on 0,2. Ta arvas, et kuna saarele on sissekirjutatud ka palju usinaid Tartus tööl käivaid inimesi, võivad just nemad palgalõhe statistikat mõjutada. Talvel elab saarel alaliselt ligi 50 inimest, ent sissekirjutust omab veidi enam kui sada inimest.

"Meil on üks või kaks inimest, kes tekitavad statistikasse anomaalia," ütles ta. Avi märkis, et saarele on sissekirjutatud ka üks kohtuniku abi, kes kindlasti palganumbrit mõjutab. Ta lisas veel, et saarel ja Peipsi kandis on ka nn halli tsooniga kalandussektor, mis võib tekitada madalaid palganumbreid.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter rääkis, et palgaerinevusi ja suurusi on ruhnlaste puhul keeruline kommenteerida, kuna palka arvestatakse Ruhnu sissekirjutatud inimeste pealt. Samas elab Ruhnus ka inimesi, kes töötavad Pärnus, Tallinnas või mujal mandril. "Ju siis Ruhnu naisi hinnatakse rohkem, hoolitseme oma naiste eest," ütles ta.

Suurimad brutopalgad Eestis on valdavalt Viimsi vallas, Harku vallas, Saue linnas ja Kiili vallas.

25-49aastaste meeste seas on suurim brutopalk: Viimsi vallas 1607 eurot, Harku vallas 1564 eurot, Saue vallas 1506 eurot, Rae vallas 1466 eurot ja Kiili vallas 1402 eurot .

50-62aastaste meeste seas on suurim brutopalk: Viimsi vallas 1291 eurot, Harku vallas 1156 eurot, Saue vallas 1122 eurot, Rae vallas 1117 eurot ja Saku vallas 1103 eurot .

25-49aastaste naiste seas on suurim brutopalk: Ruhnu vallas 1203 eurot, Viimsi vallas 1159 eurot, Harku vallas 1109 eurot, Kiili vallas 1028 eurot ja Saue linnas 1027 eurot.

50-62aastaste naiste seas on suurim brutopalk: Viimsi vallas 962 eurot, Harku vallas 896 eurot, Saue linnas 925 eurot, Saku vallas 893 eurot ja Jõelähtme vallas 841 eurot. 

Meeste ja naiste brutopalga lõhe suurenes võrreldes eelmise aastaga ligi protsendi võrra. Kui 2011 aastal oli Eesti keskmine brutopalk meestel 923 eurot, siis tänavu on see 981 eurot ning kui naiste keskmine brutopalk oli 2011 aastal 687 eurot, siis tänavu on see 723 eurot.

 

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, Marta Jaakson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara