Armastusfilmide festivali tARTuFF 8 filmisoovitust

Kaheksandat korda toimuva Tartu armastusfilmide festivali tARTuFF pearõhk on tänavu muusikat täis filmidel. Äripäeva lisaleht Puhkepäev toob välja festivali kaheksa filmisoovitust.

“Woodstock Timbuktus”, Saksamaa
Kinos Ekraan 10.08 kl 19
Film viib mõõtmatult avarasse Saharasse. Malis Timbuktus toimub tamašeki kultuurile ülimalt oluline suursündmus – Festival au Desert, kuhu riigipiiridest mittehooliv nomaadliku eluviisiga rahvas koguneb mõõtmatute vahemaade tagant pidutsema, laulma ja tantsima.
Sellelt festivalilt on tuule tiibadesse saanud mitu maailmamuusika tippu nagu Tinariwen, Amanar, Tartit ja Omara Moctar ehk Bombino.

“Armastuse nimel”, Jaapan
Raekoja platsil 09.08 kl 24
Ajatu ja kohatu lugu headusest ja kurjusest, vajadusest armastada ja saada armastatud, lootusetusest ja lootusest. Lisage juurde filmi režissööri Takashi Miikele niivõrd omast vihast action’it, suurepärast kunstnikutööd ning näpuotsaga kergelt naiivseid, kuid kompotti suurepäraselt sobivaid Jaapani popmuusika pärleid koos ägedate tantsunumbritega ning tulemusena sünnibki kaasahaarav ning samas pahviks lööv suvehitt.

“Päevade vaht”, Prantsusmaa
Raekoja platsil 08.08 kl 23.45
Film kohtumisest, armumisest ja koosolemisest ning kõigest, mis sinna vahele jääb. Romantiliste filmide kuningaks tituleeritud Michel Gondry (“Uneteadus”, “Karge meele igavene sära”) uues, lavastaja sürrealistlikule stiilile truuks jäävas armastusloos mängivad peaosi kaks kaasaja prantsuse kinopubliku lemmikut Audrey Tautou (“Amelie”, “Coco enne Chaneli”) ja Romain Duris (“Südametemurdja”, “Pariis”).

“Üheshingamine”, Eesti, USA
Raekoja platsil 10.08 kl 22
Dokumentaalfilm laulupeost ja selle tähendusest läbi kahe dirigendi ja sõbra – ameeriklase Bob Geary ja eestlase Aarne Saluveeri silmade. Bob Geary Piedmonti noortekoor saabub 2009. aasta laulupeole Californiast.
Kollektiiv teab Eestist õige vähe ja esindab teatud laadi “kultuuride kokkupõrget”. See koor tuleb üritusele teadmisega, et osaleb suurel kontserdil, ning lahkub tõdemusega, et laulupeo ajalooline ja tundmuslik mõju on midagi märksa enamat, kui oodatud. Laiemalt võttes kajastab film 2009. aasta laulupidu ning tutvustab ürituse dünaamilist kujunemislugu ajaloo kontekstis.

“… nimel”, Poola
Raekoja platsil 08.08 kl 22
Tänavu Berliini filmifestivalil mitu auhinda pälvinud emotsionaalne draama. Suurepärased rollid Poola tippnäitlejatelt, eriti kurvameelne peategelane isa Adam tänavuse festivali peakülalise Andrzej Chyra julges soorituses. Film suudab piiripealseid teemasid käsitledes vältida lihtsustavat moraliseerimist.

“Laupäevaõhtune palavik”, USA
Raekoja platsil 10.08 kl 24
1977. aasta filmiklassika oli tantsu-, seksi- ja diskonäljas noorele publikule kui taevane kingitus. Hordid filmi piletisabas 1970ndate lõpus ei tahtnud kuidagi lõppeda. Fännati nii seni suhteliselt tundmatu teletähe John Travolta kehastatava diskosaalide kuni Tony Manero valget ülikonda, tema avastseeni kõnnakut Brooklyni tänavatel, aga muidugi ka Bee Geesi surematuid hitte nagu “Fever Night”, “Stayin’ Alive” jpt. Igati paslik ja märgiline film, mis lõpetab tänavuaastase festivali.

“Final Cut: daamid ja härrad”, Ungari
Raekoja platsil 05.08 kl 22
tARTuFFi avafilm on armastusmuinasjutt täiuslikust mehest ja täiuslikust naisest. Mainekas Ungari filmimees György P?lfi ja tema võttetiim on 500 erinevast filmist läbi terve kinoajaloo lõiganud kokku täiesti uue filmi, mis oma vormilt sarnaneb põneva pusletaolise äraarvamismänguga.

“Kvartett”, Suurbritannia
Raekoja platsil 07.08 kl 22
Kahekordse Oscari-võitja Dustin Hoffmani režissööridebüüt on õnnestunud. Tragikomöödia suurimaks trumbiks on tugev näitlejaskond eesotsas Maggie Smithi, Tom Courtenay ja Michael Gamboniga. Pingest särtsuvad konfliktid ja sulnid leppimised mässivad vaataja inimsuhete rägastikku.

Tartu armastusfilmide festival tARTuFF toimub 5.-10.augustini, samal ajal 8.–10.augustini toimub ka Tartu Muusikanädal.
Lisaks filmidele on kavas Just Filmi töötoad, luulefestival TarSlämm, Lodjaseltsi retked, tantsulavastus “Lumiere”, Indifest jm.

PILETID: Raekoja platsi filmid ja Pauligi kohvitelgi programm tasuta. Athena keskuse dokumentaalfilmide programm 2 eurot.

Lisainfo: www.tartuff.ee, www.tartumuusika.ee

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, Äripäeva Puhkepäeva toimetus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine