5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas alustada esmaspäevi?

Esmaspäevad ei ole just kõige produktiivsemad päevad. Nädalavahetus viib meid teise rütmi ning esmaspäeva hommikul võib olla tõsiselt keeruline leida motivatsiooni oma töödega edasiliikumiseks. GigaOM pakub välja järgmise tegevuskava, mis aitab esmaspäeviti kiiremini töödega järje peale saada.

1. Loo uuesti seos oma eesmärkidega. Peata kõik muud tegevused – sulge sotsiaalmeedia, uudised, e-post. Võta märkmik või ava kalender ning pane kirja peamised prioriteedid, mis su elus ja töös hetkel on. Millist elu ja tegevusi sa praegu soovid? Mis on oluline sinu jaoks? Selle asemel, et reageerida sündmustele, juhi oma nädalat selles suunas, mis sinu jaoks tähtis on.

2. Vali oma „suur kolmik“. Mõtle, millised kolm asja, kui sa need teostaksid, looksid suurima arengu sinu elus ja ettevõtmistes? Mis viiksid sind kõige rohkem edasi, kui sa need ellu viiksid? Meil on kalduvus teha asju, mis on kõige mugavamad ja lihtsamad, mitte neid, mis tooksid kõige suurema edasimineku. Sellel nädalal vali täiesti teistsugune lähenemine.

3. Planeeri aega oma „suure kolmiku“ jaoks. Võta ette oma nädalakava ning reserveeri aega iga tegevuse jaoks oma kolmikust. Soovitavalt võiks aega leida igal ennelõunal, et olla kindel, et liigud kõige rohkem edasi just kõige tähtsamate asjadega.

4. Täpsusta samme. Selleks, et oma kolmikuga edasi liikuda, pead tõenäoliselt tegema mitmeid väiksemaid ülesandeid ja tegevusi. Vali üks kuni kolm konkreetset tegevust, mida saad iga prioriteedi jaoks ära teha sellel nädalal.

5. Tööta oma tegevuplaaniga. Iga tööpäeva alustades tee kõigepealt ära need, mis on vajalikud sinu prioriteetide saavutamiseks. Ära ava enne postkasti, uudiseid ega muud – see kõik võib oodata.

6. Tee igapäevaseid kokkuvõtteid ja värskendusi oma plaani. Iga päeva lõpus loe üle oma tähtsamad prioriteedid, et hoida ennast joonel kõige olulisemaga sinu jaoks. Vaata, mida on juba õnnestunud teha ning mis veel vajab tegemist. Vajadusel tee muutusi, mis on vajalikud edasiliikumiseks. Kõige lõpus korrasta oma töölaud ja brauser, et järgmisel päeval puhtalt lehelt alustada ning jäta lauale ainult kalender, et hommikul esimese asjana oma kõige tähtsamaid tegevusi

näha.

On päris raske jääda sihikindlaks oma prioriteetide saavutamisele, aga planeerides ning pühendumisega tegutsedes on suurem tõenäosus hakkama saada. Jää keskendunuks sellele, mis sulle on oluline ning alusta iga päeva kindlate kavatsuste ja eesmärkidega.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab Novi Arengukeskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700