5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roheline smuuti sisaldab rohkelt kasulikke vitamiine

Roheline mahl ja roheline smuuti on viimase aja trendid. Kui sa ei söö iga päev piisavalt köögivilju, siis proovi neid joogina tarbida.

Ka poodi ning mahlabaaridesse on neid jooke erinevate versioonidena jõudnud. Kui tahad neid kodus valmistada, vajad mahlapressi, kuid alustuseks piisab ka saumikserist. Saumikseriga tehtud mahlal on paksem konsistents.

 

Rohelist smuutit tarbides saab keha palju kasulikke vitamiine, mineraale, antioksüdante ja kasvuaineid, mis muudavad immuunsüsteemi tugevaks, kaitsevad haiguste eest ning aeglustavad vananemist

 

Algajal on soovitav teha mahl 70 protsendi ulatuses puuviljadest ja marjadest ning lisada ülejäänud kolmandiku ulatuses köögivilju, et alguses ei tunduks mahl ebameeldiv ja liiga harjumatu. Seejärel saab järk-järgult juba köögiviljade hulka suurendada ning samas puuviljade hulka vähendada.

 

Heaks kombinatsiooniks on näiteks spinat, mango, sidrun või õun, seller ja granadill. Külmutatud brokoli maasikate ja apelsiniga moodustab koos värske joogi, mida võib veega lahjendada. Proovi ise erinevaid kombinatsioone ja leia oma lemmik.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700