16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisministeerium hoiatab Egiptusesse reisijaid

Välisministeerium hoiatab Egiptusesse reisijaid seoses eriolukorraga riigis, kuid samaväärseid alternatiivseid sihtkohti on Eesti Turismifirmade Liidu ning suuremate reisikorraldajate ja -vahendajate teatel keeruline leida.

„Kui kliendi ehk turismireisi ostja poolt vaadata, siis talvisel perioodil nii hinna, ajavahe kui reisi pikkuse osas Egiptusele arvestatav alternatiiv sisuliselt puudub. Kanaari saarte reisid on tänaseks peaaegu müüdud, väiksemas mahus on huvi tõusnud ka Maroko ja Tuneesia vastu,“ lausus Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein.

„Antud lennuraadiuses on Egiptusele sobivat sooja alternatiivi peale Kanaari saarte suhteliselt raske leida. Kaugematest sihtkohtadest on populaarsust kogunud Tai ja India kuurortid, kuid nende piirkondade puhul tuleb arvestada enam kui kümnepäevase puhkusega,” tõdes reisikorraldaja Novatoursi tegevjuht Andree Uustal.

„Alternatiividena Egiptusele pakume teisi lühemaid reise, mille puhul ei ole vaja lennata üheksa-kümme tundi. Soovitame Araabia Ühendemiraate ja Dubaid. Siis on samuti Kanaari saared, kuid seal ei ole garanteeritult soe. Kui inimesed tahavad minna just soojemasse kliimasse, mitte suusareisile, siis lühikesi reise väga pakkuda ei ole,” ütles Kaleva reisibüroo kaubamärki omava CWT Estonia ASi tegevdirektor Merike Hallik.

„Egiptusesse reisijate arv näitas juba eelmisel talveperioodil väikest langust,” teatas reisibüroo Estravel turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

„Huvi Egiptuse vastu on ikka suhteliselt maas,” kinnitas Kaleva reisibüroo tegevdirektor Merike Allik. „Inimesed mõtlevad võimalikele ohtudele või lihtsalt lükkavad otsust edasi,” lisas ta.

„Eesti Turismifirmade Liidu andmetel ei ole huvi käesoleva sügise- ja talvehooajaks Egiptuse reiside vastu vähenenud, küll aga jälgivad nii liit kui reisimüüjad tähelepanelikult Egiptuses toimuvaid arenguid ning järgivad Eesti väliministeeriumi soovitusi,” teatas Kristen Lahthein.

Reisikorraldajate GoAdventure ja Novatours tegevjuhid Marina Moks ning Andree Uustal kinnitavad samuti, et huvi Egiptusesse reisimise vastu on vähemalt eelmise aastaga võrreldes endine. Samuti loodavad reisikorraldajad olukorra rahunemisele sügishooaja alguseks.

„Reisikorraldaja Novatours Egiptuse reiside hooaeg algab oktoobri teises pooles. Kolme kuuga võib olukord rahuneda,” leidis Andree Uustal.

„Egiptuse hooaeg ei ole veel avatud. Esimene reis läheb 24. septembril. Egiptuses on pidevalt midagi olnud, kuid rahutused ei ole kunagi ulatunud kuurortpiirkondadesse. Sinna reisimine on olnud põhimõtteliselt ohutu. Egiptusest kui reisisihtkohast me kindlasti loobuda ei kavatse,” ütles GoAdventure’i tegevjuht Marina Moks.

„Seoses pingestunud olukorraga Egiptuses soovitab välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida reisimist väljapoole Punase mere puhkusepiirkondi. Soovitame vältida reisimist kõigisse suurematesse linnadesse, samuti Ülem-Egiptusse (Luxor, Assuan). Eesti turistidel tuleks kindlasti järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi,” teatas välisministeerum oma veebileheküljel.

Autor: Tiive Murdoja, Marie Udam

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700