Restoranitest: Kulinaar-esteetiline elamus Luigetiigi äärest

Suve algusest pakub kunagine ajakirjade köögitoimetaja ja kokaraamatute autor Angeelika Kang, lisaks Viru keskuse kohvikule, head-paremat nüüd ka Kadriorus.

Katharinenthal – mis muu nimi sobikski Kadri oru lossikompleksi kuuluvale muinsuskaitsealuses väravamajakeses asuvale kohvik-restoranile – on rõhutatult euroopalik, viidetega Prantsuse kohviku- ja Põhjamaade toidukultuurile. Esteetiline, korrastatud ja rahulik, just selline nagu Prantsuse pargikultuuri järgiv Kadri oru park ise.

Klassikalised maitsed

Koht on sisse söödud, aastaid tegutses seal kohvik-kondiitriäri Park Café, mis samuti Euroopa koogi-pirukaliini järgis – nende eeskujuks oli Viin ja peakondiitriks sakslane. Nii et uue koha ülesleidmisega pole raskusi. Nüüdne söögikoht kostitab aga enamaga kui värsked koogid ja saiakesed. Katharinen thal pole mitte ainult hubane kohvik, vaid ka täisjõuline restoran (asub teisel korrusel), mis pakub üpriski esinduslikku päeva- ja ? la carte menüüd ning võimaldab ilusa ilma korral istuda ka tiigi poole vaataval terrassil.
Restorani menüü lubab “äratuntavaid maitseelamusi hoides fookuses klassikalised toidud”. Samuti leiab toidukaardilt “toite, kus on keskendutud ühe kindla tooraine võlule selle kõige puhtamas vormis” (tsitaadid Facebookist). Nii et panustatakse lihtsuse võlule, kuid lihtsus Katharinenthali moodi pole lihtsus selle kõige tavapärasemas mõttes: kartulisalat on vääristatud kauni serveeringu, rukkileivalaastude, parima, st matjes-heeringa ning tavaliste munade asemel säravate vutimunadega. Veel mõned stiilinäited: tursafilee käsitsikooritud krevettide, spargli ja valge veini kastmega, küülikukoiva-confit vürtsikate ploomtomatite ja rukolarisotoga.
Päevapakkumised on suvised, külmsupp, kas siis okroška või gazpacho, salat mingi tugevama lisandiga, näiteks rostbiifiga, ja pearoaks kala. Detailide võlu. Nii põhimenüüst valitud pardimaksaterriin kui ka päevapraeks pakutud läätsedega serveeritud tursafilee on väga maitsvad.
Rammusa terriini juurde oleksin küll eeldanud ka saia või leiba – kuidas seda peaaegu puhast rasva muidu süüa? –, aga kui küsin, siis pärast mõningat viivitust ka saan – kenas riidekotis serveeritakse pisikesed soojad kuklikesed.
Nüüd jõuangi küpsetisteni ja enam ei suuda vaimustust tagasi hoida. Ilmselge, et Katharinenthali koogid on tehtud põhiliselt suhkrust, jahust ja võist, aga need panustavad pigem kvaliteedile kui kvantiteedile: koogid on väikesed, maitsed suured. Kaunis välimus, rikkalikud kombinatsioonid, üllatavad nüansid, väikesed toredad lisandid teevad Katharinenthali koogid eriliselt hõrkudeks. Peale magusa on tore valik ka väikesi soolaseid küpsetisi, üks põnevam kui teine, kõik ausalt võised. Ka kohv on hea – kas tõesti pean mina, põline nõmmekas hakkama Kadriorus hommikusöögil käima?
Sellesuvised restoraniskäigud on olnud pühendatud kaunitele vaadetele: vanalinna Tchaikovsky terrass, Viinistu külarestoran, Hirvepargi Gusto, nüüd Katharinenthal. Millal siis veel vabaõhueineid nautida kui nüüd. Carpe diem!

Katharinenthal
Aadress: A. Weizenbergi 22, Tallinn
Telefon: 601 1055
Avatud: E–N 8–21, R 8–22, L 9–22, P 9–21

Punkte kokku: 26

TOIT
10/9
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/9

PÕHIROOGADE HINNAD: 12.50–17.50 eurot

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara