Restoranitest: Dominic avab oma võlu külastajatele pikkamööda

Dominic on üks paljudest Vene tänava restoranidest. Pealtnäha tavaline, seest aga eriline – kui hea söögi, valitud jookide ja mõnusa atmosfääriga restorani üldse sobib eriliseks nimetada.

Maitsvad toidud ja nendega sobivad veinid ei peaks restorani tegema eriliseks, selleks nad ju olemas ongi, et head sööki ja jooki pakkuda. Mõni koht aga suudab siiski üllatada. Enamasti heas mõttes, kuigi on ka selliseid, mille viletsust ei jõua ära imestada.
Dominic üllatab ka, aga mitte kohe: ta avaneb aeglaselt, eriti siis, kui juhtud terrassil või esimeses tagasohoidlikus saalis istuma ega saa osa unikaalsest sisearhitektuurist. Nägemata jääb sel juhul, millised väärtused tagaruumides peidus on: spetsialistid väidavad, et praegune restoranisaal, kunagine keskaegse kaupmehemaja peretuba, kuulub kõige paremini säilinud keskaegsete eluruumide hulka Tallinna vanalinnas.

Maitsete pillerkaar

Pikale ajaloole viitavad erilised aknad ja mitmest ajast pärinevad sisekujundusdetailid. Selline ruum on iseenesest ainukordne ja eriline, seda rõhutavad ka laudade viimistletud hõbe-valged katted, õrn muster veiniklaasidel, minevikuhõngulised noad-kahvlid.
Aga nagu öeldud, terrassile ja esimesse saali see kõik ei ulatu, seal esindab restorani vaid söök ja jook. Menüü algab suhteliselt tavaliselt, eelroogade hulgas erilisi üllatajaid ei ole. Stiilinäideteks sobivad külm vasikaliha tuunikalakastmega, siia-tartar pošeeritud munaga, roheline salat Kalamatsi kitsejuustuga.
Nimetused on tavalised, maitsed aga erilised: ilusad selged kombinatsioonid, tekstuurid, värvid, lõhnad. Eelroad jätavad ruumi pearoogadele, neil on jõudu ja selget joont. Lambakarreed täiendab harknääre, peediorsotto ja kaalikakreem, praetud pardifileed pardimaks, kartulipastinaagipüree ja punane pirn. Valik pole suur, viis-kuus eel- ja samapalju pearoogi, aga nende omavaheline kombineerimine on lihtne, mänguruumi jätkub.

Rikkalik veinivalik

Kui toidu juurde veinisoovitusi küsisin, oli näha, et ettekandja ei pidanud vastuseid kohapeal välja mõtlema, sellele oli juba varem mõeldud. Oi, kuidas ma olen tüdinenud söögikohtadest, kus küsimusele, millist veini te pardi (sea, lamba, veise) juurde soovitate, vastatakse küsimusega, et neil on punast, valget ja roosat, millist ma soovin.
Üks klaasiga pakutav vein oli isegi end veinirestoranina esitlevas Dominicis otsas. Mis pani imestama, sest veinivalik on neil tõesti hea. Ettekandja tuli aga ebameeldivast olukorrast auga välja, tuues kahte veini proovida ja mõlemad sobisid, üks neist isegi väga hästi.
Maitsetest ja tekstuuridest võlutud, oli vaja mõnu veel magusoidu ja kohviga pikendada. Magustoitu valides kõhkles mu lauakaaslane pikalt, uuris, mis on mis, unustas vahepeal ära ja küsis uuesti, nii et pika arutluse tulemuseks tõi ettekandja talle omal initsiatiivil kogunisti kaks magustoitu – ühe selle, mille ta oli tellinud, ja teise, mille kohta ta oli pikalt küsimusi esitanud. Olen kindel, et nüüd jääb talle igaveseks ajaks meelde, mis asi see panna cotta siis ikkagi on.

Dominic
Aadress: Vene 10, Tallinn
Telefon: 6410 400
Avatud: E–L 12–24, P 12–21

Punkte kokku: 28

TOIT
10/9
TEENINDUS
10/10
INTERJÖÖR
10/9

PÕHIROOGADE HINNAD: 15–19 eurot

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine