Kümme sammu, kuidas oma keha armastama hakata

Tänapäeva iluideaalile vastavate naiste osakaal rahvastikus on üliväike. Soovi samasugune välja näha ei saa seega pidada ainult alusetuks, vaid lausa kinnisideeliseks. Loe ajakirja Sensa kümmet soovitust, kuidas oma keha armastama hakata.

1. Ümbritse end inimestega, kes aktsepteerivad end just sellistena, nagu nad on. Tee algust oma tutvuskonnast. Suhtle just nendega, kes tunnevad sinuga sarnaselt.

2. Loe raamatuid ja veebiartikleid, mis räägivad enese aktsepteerimisest. Vaata kunstiteoseid ja filme, milles on tugevad isiksused erinevate kehavormide, pikkuste ja kaaludega.

3. Tee endast pilti. Lase end pildistada. Ära väldi grupipilte, pigem nõua, et neid tehtaks. Ja siis püüa esimesse ritta saada.

4. Ole positiivne kõigi erinevate inimeste suhtes nende kujust, suurusest, pikkusest, kaalust, nahavärvist või oskustest hoolimata. Eita rassismi, šovinismi, seksismi ning ka kaaluismi – kõiki eelarvamusi ja rahvustepõhiseid üldistusi. Armasta oma keha ja tunne, et sa oled… ihaldusväärne!

5. Alusta enesega rahulolemist just sellisena, nagu sa oled. Esmalt räägi sellest oma pere ja teiste lähedastega. Lõpeta ükskõik millise kehaosa mõõtude pärast muretsemine ning grammide ja kilode lugemine. Lepi, et sa näed välja just selline, nagu näed, et see on sinu ilu ja sinu eelis, mitte puudujääk.

6. Õpi märkama reklaame, mis tekitavad sinus komplekse, luues tunde, nagu oleks sul rohkem tselluliiti kui tegelikult või et peaksid hakkama kohemaid dieeti pidama, ja selliseid, kus inimestel on oma kehaga puudulik suhe. Usud sa tõesti, et naised neis reklaamides vabanesid tselluliidist vaid kahe nädalaga?

7. Lõpeta enese alahindamine. Ole vähem kriitiline.

8. Osta suur peegel ja vaatle end igast küljest. Vaata end, kui sa istud, seisad, oled seljaga, alasti, riides… sa ju oled ilus, kas pole?

9. Osta ja kanna selliseid riideid, mis sulle meeldivad, milles sa end hästi tunned ja hea välja näed. Heida kõrvale kõik ebamugavad rõivatükid, mis sind piiravad, pigistavad, mis sulle ei meeldi või mida sa hoiad varuks, kuni oled taas kord vormis.

10. Mõtle järele, mille üle sa oma kehale tänulik oled. Kõik need magamata ööd ja arvuti taga istutud tunnid, kõik kontsakingades tantsud ja kohtingud, kontoritööpäevad, kõik joogid ja söögid ja dieedid, kosmeetika, sünnitused, valud ja haigused. Keha on sinuga alati kaasas ja on seda kõike sinuga kaasa teinud. Teda võid usaldada.

Edasi loe värskelt ilmunud ajakirjast Sensa.

 

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara