Restoranitest: Aed meelitab põneva toidu ja meeldiva teenindusega

Kuna restoranist Aed ikka ja jälle häid sõnu kuulda on olnud, läks Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma uudistama, millega nad oma külastajate truu poolehoiu ära on teeninud.

Söögisaal on hilisel lõunaajal rahvast parajalt täis. Iseäralikud värvikrohvised seinad, jämedad laetalad, palju rohelust (ikkagi Aed!) ja väikesed laualambid teevad väikese ruumi eriliselt hubaseks – justkui kodune söögisaal, ainult pisut suurem.

Aed ei ole aastatega põrmugi vananenud. Nende klassikalises stiilis mööbel, hubased laualambid ja toalilled mõjuvad sama värskelt kui alguses.
Oma modernse ja tervisliku Eesti köögi pakkumisel olid nad tööd alustades vägagi trendikad, võiks isegi öelda, et suunanäitajad. On praegugi. Aastate jooksul on teised neile ainult järele tulnud. Kodumaine pastinaak, kaalikas, seller ja kohalik kala on jõudnud praeguseks pea iga teise restorani menüüsse.

Kuusevõrsejäätis ja sidrunikreemitupsud

Uudisena on menüüsse tekkinud kuusevõrsed, neist tehakse jäätist. Ainult et kuusevõrsejäätis oli parajasti otsas, kevadised kuusevõrsed osutusid liiga populaarseks, et sügiseni vastu pidada. Üldiselt leiab Aiast aga keskmisest enam taimseid toite: on supp, salatid, pirukas, kotletid, pasta, orsoto.
Eelroogadest jäi valik soolasiiale ja vutimunadele. Soolasiiatükid koos vutimunade, saiakrõpsude ja sidrunikreemitupsudega olid väga maitsvad, eriti koos mõnusalt pehme kohapeal küpsetatud speltasepikuga. Sepikut läks ka vägagi vaja, sest siig oli raasuke liiga soolane, et ainult muna ja saiakrõpsuga seda tasakaalustada oleks jõudnud. Vaatamata sellele oli tegemist maitsva ja kauni roaga.
Tüümiani ja rosmariiniga marineeritud ja koos lopsaka punaveinikastmega serveeritud lambafilee oli jõuline roog, mille juurde oli hädasti vaja veini – ettekandja soovitatud klaasivein sobis sellega väga hästi ja sobitas jõulise kastme lambaga kenasti kokku.
Tõsi, menüü oli ajast pisut maas: septembrikuiseid kartuleid on isegi meie haledas kliimas raske varajasteks pidada. Menüü nimelt lubas lamba juurde varajasi kartuleid. Aga eks aeg läheb ka kiirelt, kevadest on saanud sügis, varajasest kartulist juba peaaegu hiline ja kevadised köögiviljad on kõike muud kui hooajalised, kuigi Aias neid kana juurde veel pakutakse.

Rikkalikul joogikaardil valik õllesid ja veine

Tegelikult olid kartulid ju maitsvad, nii et see on kriitika kriitika pärast, seepärast, et amet nõuab. Küll ja veel on kohti, kus kartulil ja köögiviljadel pole hooajaga midagi pistmist, olgu kevad, suvi, sügis või talv, nemad tulevad alati sügavkülmast, ärgu Aia rahvas pangu pahaks seda väikest tähenärimist.
Jookide pakkumisel on Aed vägagi ettevõtlik: neil on ilus õlle- ja veinivalik, vett tuuakse klaasiga, on mitut laadi teesid ja olemas ka mitmeid mahedalt toodetud jooke.
Sõbralik teenindus ja taskukohased hinnad pole Aia populaarsuse püsimisel tõenäoselt mitte väikse tähtsusega. Astutakse sisse mitte ainult sööma, vaid ka kohvi jooma: kiiver kaenla alla, valas nahka riietunud kiirustav mootorrattur endale ühe kohvi sisse, enne kui edasi kihutas.

Aed
Aadress: Rataskaevu 8, Tallinn
Telefon: 626 9088
Avatud: E–L 12–00, P 12–23

Punkte kokku: 26

TOIT
10/8
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/10

Põhiroogade hinnad: 9–14 eurot


Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara