30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajaid vajatakse järjest enam

CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross märkis Pärnu Raamatupidamiskonverentsil, et raamatupidamissektoris pole aktiivne tööotsimine just tavapärane, samas on tegemist valdkonnaga, mille osatähtsus ettevõtete tegevustes on hoogsalt kasvamas.

Toetudes CV-Online’i andmetele tõi Gross välja, et raamatupidamine on tööotsijate omandatud erialadest ettevõtluse ja ärijuhtimise järel teisel kohal ning üsna populaarne ka soovitud ametikohtade topis. Pakkumisi on raamatupidamise valdkonnas praeguse seisuga umbes poolsada. “Ma arvan, et tulevikus näeme põhitegevust toetavate tegevuste kasvu, ja raamatupidamine on üks neist. Tõenäoliselt läheb tulevikus raamatupidajaid järjest enam vaja,“ ennustas Gross.

Töö otsimise osas on raamatupidajad aga üsna tagasihoidlikud, näitab 2013. aasta kevadel läbi viidud Baltikumi suurim palga ja töötingimuste uuring.  „Kui aktiivselt töö otsijate keskmine näitaja on 21 protsenti, siis raamatupidamise sektoris on see 8 protsenti,“ illustreeris Gross. Uuring näitas ka seda, et 2013. aasta kevadeks oli netotöötasu finants- ja raamatupidamise sektoris võrreldes mullusega tõusnud ca 40 protsendil töötajatest ning keskmine netotöötasu kasv oli 14,7 protsenti.

Töökoha valiku oluliste tingimustena nimetati palga kõrval enim meeldivat õhkkonda, korralikku töökeskkonda, jõukohast töökoormust ning erialase täiendkoolituse ja tööalase arengu võimalusi. „Just raamatupidajad rõhutasid ka seda, et töötasu oleks ametlikult makstud,“ lisas Gross.

Ühtlasi jagas Gross värbajate soovitusi töövestlusel hea mulje jätmiseks. „Töövestlusel on oluline ennast selgelt väljendada, olla konkreetne ja pisut ka ennast avada. Oluline on hea suhtlemisoskus, selles osas allahindlust ei tehta, kuid see ei tähenda üleliigset aktiivsust. Tööandjad tihtilugu ei tahagi väga jutukat inimest, kes su töövestlusel surnuks räägib,“ sõnas Gross.

Autor: Tiive Murdoja, aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700