5 lihtsat valikut, mis aitavad saavutada enamat

Ajajuhtimise treener Tauri Tallermaa pakub välja viis valikut, mida järjekindlalt tehes võime kindlad olla, et saavutame suurepäraseid tulemusi nii tööl kui isiklikus elus ja õpime oma aega tõhusamalt kasutama.

1. Leia iga päev aega ca 10 minutit iseenda jaoks, et korrastada mõtteid, eesmärke ja plaane.
Oma aja süsteemne kasutamine algab distsipliini loomisest. Tuleb tekitada endale kindlad rutiinid, mis tagavad süsteemsuse ja korrapärasuse. Nii on ka selle 10 minuti leidmisega igas päevas.

2. Ära raiska oma väärtuslikku aega pakilistele ja vähetähtsatele tegevustele.
Meil on igapäev paratamatuid nö "tulekahjusid", on ajaraiskamist, on tegevusi, mis on peamiselt vajalik kellegi teise, mitte meie enda jaoks. Tuleb õppida "ei" ütlema kõigele sellele, mis ei loo meile pikaajalist lisaväärtust. Päris lahti neist ei saa, aga vähendada suudame küll.

3. Ära liialt üle planeeri.
On üks hea ütlus: kui tahad jumalat narrida, siis tee plaane! Selles on väga suur iva! Kui juba teed plaane ja reguleerid oma tegemisi ajas, siis jäta alati reservi, muidu jooksed kinni.

4. Saa sõbraks oma virtuaalmaailmaga (telefoni ja arvuti uuemad rakendused).
Tehnika võib olla meile abiks ja samas ka nuhtluseks. Aga me ei pääse sellest. Järelikult tuleb sellega sõbraks saada ja panna need "vidinad" enda kasuks tööle. Olgu selleks siis kontaktide või kohtumiste salvestamine, to-do listi haldamine vms.

5. Puhka, naudi ja väärtusta igat hetke, mis sulle energiat annavad.
Kui enam ei jaksa, siis tuleb võtta aeg maha. Füüsisega tavaliselt saame lihtsamini hakkama. Aga kui vaim on väsinud, siis pole enam pääsu. Peab puhkama! Tuleb end juhtmetest lahti ühendada (loe: telefon välja ja arvuti kinni!) ja nautida hetki enda jaoks.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine