Koolitused, mis õpetavad kingitusi meisterdama

Äripäev lisaleht Kingitused pakub välja valiku erinevaid koolitusi, kus põnevaid oskuseid omandada ja kolleegidega koos põnevaid kingitusi meisterdada.

Mesilasvahast küünalde valmistamine
Aeg:  27.11 kl 17.30–20 Oska Koolitused ruumides, Lai 34, Tallinn
Koolitusel õpitakse erinevates tehnikates valmistama mesilasvahast küünlaid. Üks vanimaid neist on kastmistehnika, mille abiga küünlaid on valmistatud. Lisaks sellele saab teada aga ka, kuidas teha loomarasvast küünlaid ning valada vahalehti ja valmistada neist veeretatud küünlaid.
Hind: 18 eurot
www.oska.ee

Trühvlid – kingitus endale ja sõbrale
Aeg: 30.11 kl 12 Harmoonikumis, Pargi tee 8, Viimsi
Koolitusel valmistatakse kolme erinevat sorti trühvleid: tšilli-, martsipani- ja datlitrühvleid. Segatakse, vormitakse, glasuuritakse ja õpitakse nende katmist. Samuti räägitakse sellest, millised maiused on tervislikud ja milline mitte, mis on suhkur, suhkruasendaja, mesi, kakaovõi, margariin ja mis nad inimesega teevad. Ka tuleb juttu toitumise filosoofiast – mida, millal ja kuidas on mõistlik nautida. Kestus 1,5–2 tundi.
Hind: 20 eurot
www.harmoonikum.ee

Isetehtud raamat – scrapbooking
Aeg: 1.–15.12 (pühapäeviti)
kl 11–13.15 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, Tartu
Esimesel korral tehakse vanapaberist uus ja kordumatu paber, mida kasutatakse raamatukaante valmistamisel. Soovi korral võib võtta kaasa fotosid (mitte prinditud kujul, vaid fotopaberil), käsitsi kirjutatud tekste, luuletusi, pilte jms. Need võiksid olla seotud inimesega, kellele soovitakse jõuludeks raamatut teha.
Hind: 38 eurot
www.rahvaylikool.ee

Isetehtud kosmeetikumid jõulukingiks
Aeg: 5.12 kl 17.30–20.30 Tallinna Rahvaülikoolis, Estonia pst 5a, Tallinn
Kursuse eesmärk on valmistada looduslikest materjalidest kosmeetikume – kihisevad vannitrühvlid, jalakoorija, sädelev huulepalsam ja looduslik lõhnaõli. Pakendid on koolituse hinna sees.
Hind: 26 eurot, lisaks materjalikulu 6 eurot
www.kultuur.ee

Edevad helkurid
Aeg: 9.12 kl 18–21 Tartu Rahvaülikoolis, Vaksali 7, Tartu
Õpitakse valmistama ilusaid ja isikupäraseid helkureid lihtsate vahenditega just täpselt oma soovide järgi.
Hind: 24 eurot
www.rahvaylikool.ee

Leivaküpsetamise õpituba
Aeg: 10.12 kl 18 Harmoonikumis, Pargi tee 8, Viimsi
Koolitusel saab teada, kuidas teha juuretist ja seda säilitada, kuidas ja kui kaua leivatainast hapendada, milliseid jahusid kasutada, kuidas leivatainast segada, milliseid lisandeid kasutada, millisesse vormi ja kui kauaks leib küpsema panna, kuidas käituda leivaga pärast ahjust väljavõtmist ning millised tüüpilisemad vigu leiva küpsetamisel vältida. Osalejatel on võimalus erinevaid leivasorte maitsta ja võrrelda. Soovijad saavad ise ka tainast sõtkuda. Lisaks õpetussõnadele ja retseptidele antakse igaühele kaasa ka leivajuuretis. Kestus 1,5–2 tundi.
Hind: 20 eurot
www.harmoonikum.ee

Kingituste pakkimise töötuba
Aeg: 12.12 kl 18–20 Oska Koolituste ruumides, Lai 34, Tallinn
Koolitusel õpitakse tundma ja kasutama erinevaid pakkematerjale, tegema vahet, milliste kingituste puhul millist paberit või pakendit kasutada, kuidas erikujulisi kingitus – tasse, taldrikuid, pehmeid või ümaraid esemeid – pakkida ja rosettide, lipsudega kaunistada.
Hind: 10 eurot
www.oska.ee

Keraamikakursus
Aeg: Esmaspäevast pühapäevani Tallinnas Meistrite Hoovi Keraamikakojas, Vene 6, Tallinn
Iganädalased kursused toimuvad nii suurtele kui väikestele savihuvilistele ja kestavad sügisest suve alguseni. Meistri juhendamisel õpitakse mitmesuguseid põnevaid tehnikaid kõrgkuumuskeraamikas. Keraamikakursus täiskasvanutele kestab 2 tundi, lastekursus 1,5 tundi. Korraga mahub meisterdama kuni 10 inimest.
Hind: 10–15 eurot kord
www.keraamikakoda.ee

Padja maalimise kursus
Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi kojas Ene 7 Asja, Uus 5, Pärnu
Koolitusel padi kujundatakse ja maalitakse siidile, siis õmmeldakse juhendaja abiga kokku ja voodrile ning täidetakse padjasisuga.
Hind: 19,50 eurot
www.maarjamagdaleenagild.ee

Klaasikoja töötoad
Aeg: Maarja-Magdaleena Gildi Klaasikojas, Uus 5, Pärnu
Toimuvad nii klaasisulatamise kui ka vitraaži töötuba. Klaasisulatamise töötoas õpitakse taaskasutatud klaasist valmistama pilte või erinevaid tarbeesemeid. Vitraaži töötoas saab teada aga, kuidas klaasitükkidest, mis ühendatakse omavahel tinaga, panna kokku kauneid klaasist pilte.
Hind: klaasisulatamise töötuba 16 eurot, vitraaži töötuba 8,50 eurot
www.maarjamagdaleenagild.ee


Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine