Fotod: Eesti ühe suurima IT-firma töötajad valmistusid jõuludeks

Proeksperdis on traditsiooniks saanud enne jõulude saabumist koos piparkooke kaunistada, et neid siis pärast kingikottidesse pakkida. Loe, kuidas selline vahva traditsioon alguse sai.

Turundusjuhi Katariina Täht sõnul sai see traditsioon alguse mitu aastat tagasi ühe osakonna töötajate algatusel, peagi levis hea mõte üle kogu ettevõtte. Nii saavadki jõulude ajal kontorisse saabunud külalised juba aastaid väga loomingulise väljanägemisega sinivalge glasuuriga piparkooke.

“Selline üheskoos meisterdamine loob mõnusa jõulumeeleolu ja täidab kontori pikaks ajaks piparkoogilõhnaga. Ka on selliseid isekaunistatud piparkooke hea kinkida: jagame neid nii külalistele, klientidele kui partneritele ja paneme ka Proeksperdi töötajate laste jõulupakkidesse, keda on meil 125 töötaja kohta juba 98.” Seega valitseb Proeksperdi turunduse toas enne jõule täielik päkapikumaa. „Ehtsad jõululõhnad ja paberikrabin. Piparkookide traditsiooni sügavam mõte on erilisi ja hingega asju teha“, selgitas Katariina nende ettevõtte töötajate poolt loodud traditsiooni tagamaad. “Lihtsam oleks ju kõik tellida, eriti nii suures ettevõttes, aga see poleks päriselt see. Kui me jõulukingitusi komplekteerime, eelistame samuti Eesti meistrite käsitööd: hea käsitööõlu, puhas metsamesi, koduahjus vinnutatud liha ja muu säärane ehe ja hingega tehtu.”

Katariina sõnul on peamine väljakutse kiirete toimetuste kõrvalt leida see hetk ja aeg üheskoos sadu piparkooke kaunistada ja kinke pakkida, sest jõulude eel on tavaliselt kõigil oma igapäevaste töödegagi väga kiire. Proeksperdis on praegu üle 125 töötaja ja kuna ettevõte on tegutsenud 20 aastat, on kliente ja partnereid, keda tahaks meeles pidada, samuti väga palju. Aga pingutus on seda väärt - kingitustel on hing sees ja päris kindlasti on tegemist ekspertide, kuigi mitte just kondiitritööde ekspertide, tehtud tööga.”

* Saada sekretar.ee toimetajale vihje, kui ka teie ettevõttes on mõni vahva jõulutraditsioon, et jagada vahvaid tegemisi sekretar.ee lugejatega.


Galerii

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine