13. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: New York üllatas hea teenindusega

Kui seriaali “Seks ja linn” peategelaste nelik elaks Tallinnas, võiks neid tõenäoliselt kohata uues baar-restoranis New York New York (NYNY). Klaas Cosmopolitani või krabikook, ja juttu jätkuks kauemaks.

NYNY jutustab lugu metropolist, selle särast ja hiilgusest. On City ja on Central Park, on baar ja kokteilid, on suured aknad ja säravad peeglid.

Et suurlinlasel on ju alati kiire, siis pigem baar-bistroo kui restoran. Akende taga – kui peaaegu ööpäevaringses pimeduses üldse midagi näha on – nagu ikka, autoparkla. Ja tiheda, kuid kaugeltki mitte suurlinliku liiklusega Pärnu maantee.

Hõrgud maitsed

New York tungib peale, Tallinnas on sellenimelisi kohti juba kaks  – restoran NYNY ja NYC Piano Bar. Peale sarnase nime on sarnased ka menüüd. Otse loomulikult pakutakse mõlemas Caesari salatit (see tundub olevat üle Eesti kohustuslik roog), kitsejuustuga salatit (vältimatu kõikides vähegi trendikamates kohtades) ning burgerit – ühes maksab see 9 eurot, teises ulatub hind üle 10 euro. Ja muidugi steiki ning põrsaribi.

Sellega sarnasus enam-vähem piirdub, sest üks on ikkagi baar, kus pakutakse lisaks toitu, teine aga toidule pühendunud restoran, millel olemas baarilett. Ja toiduga on NYNYs lood päris head.

Kui menüü “kohustuslik” osa välja arvata, jääb ikkagi üle mitu ahvatlevat rooga: eelroogadest krabikoogid wakame salatiga ja kookospiimakastmes sinimerikarbid, pearoogadest kana-ballotiin ja küpsetatud koha, aga ka juba nimetatud pastinaagikreemi ja polentaga põrsaribi.

Krabikoogid olid maitselt enam-vähem, ainult kuidagi pehmekesed, ei mingit kinnitust hiljutisest pannilviibimisest. Koha koos juurdekuuluvaga maitses hästi, kuid tekitas küsimusi restorani töökorralduse kohta.

NYNY on pigem väike kui suur restoran, kuid menüükoostaja ja peakokk poleks omavahel justkui kokku saanud: menüü lubas koha juurde mandelkartuleid, taldrikul olid aga tavalised koorega kartulisektorid (kusjuures väga maitsvad). Veel lubas menüü koha juurde hooaja köögivilju, seal olid aga suhkruherned, lillkapsas ja brokoli (samuti väga maitsvad). Jah, kusagil lõunapoolkeral võib ju olla ka suhkruherneste hooaeg, aga igatahes mitte Eestis ega ka New Yorgis.

Kesine joogikaart

Oleks tegu ja jutt omavahel klappinud, poleks toidu üle üldse põhjust kurta olnud, kõik oli toredasti välja mõeldud ja maitsev. Joogivaliku üle aga tahaks kurta küll.

Suurlinliku nime ja stiiliga restorani kohta oli veinivalik üllatavalt provintslik. Klaasiveinivalik oli väike ja üllatusteta, ikka see Anjou roosa ja Cono Sur ja Valckenbergi riisling ja muu selline igituttav kraam. Kogu veinikaardi peale leidsin vaid kolm ameeriklast. No kust neid California suurepäraseid jooke veel  siis otsida kui mitte New Yorgist?

Õllega olid lood pisut paremad, Ameerika oli esindatud ja üks nende ale osutus üllatavalt meeldivaks leiuks. Meeldiv oli ka NYNY teenindus – südamlik, tähelepanelik ja asjatundlik, tublisti üle linna keskmise ja alustava koha kohta üllatavalt heal tasemel.

New York New York

Aadress: Kentmanni 4/Sakala 10, Tallinn

Telefon:  600 6449

Avatud: E–N 11–23, R, L 11–01, P 11–23

Punkte kokku: 22

TOIT

10/7

TEENINDUS

10/9

INTERJÖÖR

10/6

Põhiroogade hinnad: 9–18 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700