8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siret Seeder: alanud Hobuse aasta toob inimeste ellu õnne

Hiina astroloogias peetakse Hobuse aastat õnnelikuks ajaks, mis toob inimeste ellu õnne ja häid asju. Maagilisel Hobusel on üleloomulikke võimeid, ta on kangelaslik, tugev ja hoogne!

Puu Hobuse aastat iseloomustavad kiired võidud, ootamatud seiklused ja üllatav romantika. See on suurepärane aasta reisihimulistele ja armastuse otsijatele. Kuid sel aastal on energiad hästi kiired, mis panevad pea lausa ringi käima ja tihti võib head võimalust pakkuv olukord enne läbi saada kui selle olemust mõistma hakkame. Seega on oluline olla Hobuse aastal otsustav, sest venitamine toob kaotuse. Kui aga ei olda täielikult kindlad oma otsuse õigsuses ja mis veelgi olulisem turvalisuses, siis parem on sellest juba eos loobuda. Sündmused liiguvad sel aastal kiiresti ja kerge on minna galopeerima vales suunas.

Kuna aasta on rahutu, siis vajavad sel aastal paljud kaitset – tark ja endast lugu pidav inimene kaitseb ja toetab ennast alati!

Selle aasta märgusõna on suhtlemine, sotsiaalne läbimine üksteisega, ka ettevõtete ja maade vaheline suhtlemine. Suurt tugevust, jõudu ja tarkust näitab just Suhete, armastuse ja sõpruse bagua tsoon, mis annab teada, et tark inimene kuulab ja kuuleb, märkab ja kasutab infot, teadmisi, vihjeid – seda kõike on meie ümber palju. Tuleb vaid oluline eraldada ebaolulisest.

Kes õpib Hobuse aastal Vee energiat taltsutama ehk oma aega planeerima ja juhtima, on juba enne starti võitja. Selleks et kasvada, areneda ja muutuda, vajavad puud üksteist, täpsemalt konkurentsi. Sellepärast on edu alus koostöö, heasoovlik ehk positiivne konkurents ehk püüdlus ühise eesmärgi poole. Siia kuuluvad sarnase mõttelaadiga inimesed, kogukonnad. Sarnase profiiliga ettevõtted, õppeasutused, riigid jne.

Võib olla on mõistlik, enda turvalisuse huvides, kasutada silmaklappe ja loobuda segavast häirivast infost. Jah, me peame olema teadlikud maailmas toimuvast, kuid me ei pea oleme sellesse uppunud. Eesmärk terendab silmade ees ja kõigest sellest, mis segab ja takistab meil liikumast ja arenemast, tasub loobuda.

Kuna 2014.aasta hobune ei ole paigaltammuv, vaid traaviv ratsu, siis on ka maailma majandus võimsas lainetuses. Paratamatult osad ettevõtted saavad sellest võitu, osad aga kaotavad. Paljude puhul kehtib reegel: tee Mao (2013.a) aasta kohta analüüs. Kui aasta on olnud ettevõtte jaoks tõusvas liikumises, siis 2014.aastal jätkub sama tendents. Kui aga majanduslik seis on olnud langevas trendis, tasub kaitsevalle, -strateegiaid looma ja kasutama hakata.

Edu ja tulemust naudivad need ettevõtted ja inimesed ja riigid, kes kasutavad oma loovust, loomingulist väljendust, kes on valmis muutuma, koostööd tegema, läbirääkimisi pidama ja ostuseid vastu võtma.

On veel üks oluline tähelepanek. Hobune ei oska salatseda ja seega on oht valedel, salasepitsustel välja tulla ning avalikuks saada. Seega võib riikide, ettevõtete, perekondade ja inimeste maine kõikuda ühest äärmusest teise.

Lühidalt aastamärkide kohta:

Rott – ära muutu ahneks

Rottidel tuleb uuel aastal tarbida maksimaalselt oma mõistust ja energiat. Kuna Hobuse aasta tuleb töörohke, siis pead õppima kuidas oma aega juhtida ja kuidas kehale ning mõistusele puhkust anda. Aasata on isegi liiga intensiivne. NB! Vajab kaitseamuletti – kitse sümboolika näol.

Pühvel – armukadedus kiusab

Koduhoidev Pühvel on pööratud veelgi enam kodu, perekonna ja suguvõsa poole. Vajadus kontrollida lähedasi, olla nende tegemistest teadlik halvab Pühvli, sest aasta kiired energiad segavad tema keskendumist. Lubades endale lõõgastust ja rahu nii kehale kui meelele, on aasta Pühvli jaoks tegelikult väga hea.

Tiiger – on täis energiat

Tiigrid on sel aastal täis energiat. Neid saadab läbi aasta hea tuju, kõrgendatud meeleolu. Praegu on hea aeg reisida, avastada uusi maid ja tunda uusi kogemusi, areneda tööalaselt, kasutada oma juhivõimeid ja armastada ning armatseda.

Jänes – suhtlemine toob edu

Sel aastal edeneb kõik suhted, armastus, karjäär. Neil on head suhted oma sõprade ja töökaaslastega ning armastusküllased suhted partneri ja pereliikmetega. 2014.aastal on ootamas üllatavaid, rõõmsaid ja õnnelikke sündmusi eelkõige neid, kes suhtlevad inimestega, mitte masinatega.

Draakon – käitu nagu üksik hunt

Sel aastal tuleb sul oma silmad ja kõrvad avada ning õppida oma lähikondlasi, kaasamõtlejaid ja neid, kes sinuga koostööd teevad paremini tundma. Tee kindlaks kes on sõber ja kes vaenlane (kes kasutab sind pigem ära).

Madu – kasvatab tiivad

See on aeg, mil saab uuesti jalgeile tõusta ja vajadusel ka lendama õppida ning teha seda koos nendega, kes on sinu jaoks olulised. Selge meel ja loominguline avatus aitavad alustada uusi projekte. Raha saab teenida läbi oma teadmiste ja tarkuste.

Hobune – räägib kinnise suuga

Oma loomamärgi aasta energiad on üldjuhul soodsad. Kuid ka siin tasub jälgida trende, seetõttu on Hobusel mõistlik jälgida mida ta suust välja paiskab ja kelle suunas ta seda teeb. Targal Hobusel tuleb väga mõnus aasta. NB! Vajab kaitseamuletti – kitse sümboolika näol.

Kits – unusta unelemine ja tegutse

Karjäärienergia on uuel aastal võimalusterohke. Kui sa suudad end hoida endisel heal tasemel või seda veelgi tõsta, siis tööedu on sellel aasta olulisim märgusõna. Tark Kits jälgib oma toitumisharjumusi ja vajadusel kujundab need ringi.

Ahv – täis avastamis- ja reisimiskirge

Ahv on sel aastal hõivatud, tundub et tal on raskusi on ajajuhtimisega ja üks sündmus jookseb teisele otsa. Oluline on selles tohuvapohus mõista, mis on õige otsus ja käitumisviis. Märka enda ümber toimuvat – need on selle aasta märgusõnad. NB! Vajab kaitseamuletti – kitse sümboolika näol.

Kukk – hoiab noka kinni ja tegutseb targu

Olukord tööl tekitab pingeid, segadust. Ärevusel on kalduvus muutuda ebamugavuseks ja sealt edasi haiguseks. Oled vastuvõtlik ilmale, emotsioonidele. Luba endale puhkust, ära mine kaasa emotsionaalsete kõikumistega. NB! Vajab kaitseamuletti – kitse sümboolika näol.

Koer – tõuseb tuhast

Koer on intelligentne ja meisterlik oma ala spetsialist. Sõjakavalused on sel aastal igati oodatud ja üks neist on tagasihoidlikkus, oma tarkust-teadmist-ideed mitte kohe välja laduda. Koer tunneb end sel aastal hästi ja naudib seda aega tõeliselt.

Siga – läheb reisile ja naudib täiega

Veendu, et oled heas toonuses (tegele mõne spordialaga, kehalise liikumisega), siis oled väljakutsetega silmitsi seistes tegutsemiseks valmis. Niikaua kui sa pole laisk, on tulemas suurepärane karjääriedu aasta. Tulemas on mõnus aasta.

Feng shui nipid PUU HOBUSE aastaks:

*Oma vara ja väärtuse tõstmiseks too koju lopsakat ja tervislikku haljastust.

*Puhasta veranda, esik, lobby. Tee see puhtaks, hästi valgustatud ja kutsuvaks.

*Hoia teed, juurdepääsud puhtad. Kontrolli korterisse/majja sisenemise valgustatust, lisa värske värvikiht või vaheta vana vaip uue vastu.

*Hobune ei armasta võimsaid kaunistusi. Hobuse stiil on puhas, praktiline ja sportlik.

*Purskkaev on sel aastal õnnetoov, sest Vesi on Puu toitja, mis tähendab, et Vee ja Puu koosmõju aitab kaasa majanduslikule kasvule.

Lisaks:

Kes peaks mängima ja võtma suuri riske sel aastal? On oht laskuda impulsiivusesse, kiirustamisse. Impulsiivne viis asju ajada Hobuse aastal ei ole parim kõigil jaoks. Rahutu energia on kooskõlas neil, kelle üks neljast sünnikaardi märgist (aastamärk, kuumärk, tunnimärk või päeva(saatuse)märk) on kas Hobuse, Tiigri, Koera või Kitse energias. Kui sul aga mitte ühtegi neist neljast loomast ei esine, siis on mõistlik hoida madalat taset ja liikuda ühtses „karjas“.

Puu aasta Hobuse energia on vaba, meeleolukas, metsik ja sõltumatu. Hobuse instinktid, mis toimivad kiiresti ja koheselt ning seega võib tekitada aastasse palju vastasseise. Hobuse aasta on aeg tegutseda kiiresti, osta kodu, alustada äri, reisida maailmas, teha suuri oste, edeneda tööl, on läbimurde aasta – ka hüpata ja lennata või hüpata ja kukkuda. Kui see tunne/otsus on õige, siis pole midagi mõelda, vaid lihtsalt tegutseda.

Tule, võtame Hobuse aastat koos vastu! Vaata: HIINA UUE AASTA VASTUVÕTT

Autor: Siret Seeder, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700