Restoranina tuleb ta kenasti toime, elustiili poole pealt leidsin Facebookist üksnes paari DJ reklaamid, kodulehekülje uudistest mõned 2011. aasta peod ja reklaamiklipi, kus muu hulgas lubatakse elegantseid hommikusööke.
Elegantsed inimesed ei kiirusta aga isegi mitte hommikusöögile – restoran avatakse alles kell 12. Lahti on see reede- ja laupäevaöösiti aga kuni kella kaheni, kusjuures pakutakse spetsiaalset öömenüüd.
Modernne disain
Aia majaks nimetatud hoone, kus restoran asub, valmis aastal 2009 ja sealseid elu- ja äripindu müüdi (ning müüakse siiani) kui eriliselt põnevaid, luksuslikke, samal ajal privaatseid ja suurepärase asukohaga.
Mis puutub Rumoursisse, siis nii see tõepoolest ka on – see on põnev, luksuslik ja privaatne. Ruumid on liigendatud ja paiknevad eri tasapindadel, on kohti väiksematele ja suurematele seltskondadele ning vaade avaneb otse Vana-Viru tänava kasiinole ja ööklubile. Eriti maaliline kumbki neist muidugi ei ole, kuid elamust pakub iga restoraniaken, kust näeb muud kui parkivaid autosid.
Menüü esindab ühekorraga Hispaania, Itaalia, Vene, Prantsuse, Tai kööki, lisaks Jaapani makid ja nigirid. Toidupakkumises on kindla peale välja mindud – ei mingit originaalsust, tehakse ainult neid roogasid, mida klient hästi tunneb: carpaccio ja tapas’ed, lõhetartar ja Caesari salat, terav Tai supp ja borš, pasta ja risoto, brüleekreem ja tiramisu. Sealjuures pole valik mitte ülearu suur – kolm suppi, neli pearooga, neli magustoitu.
Kirev menüü
Pearoogadest valisin fooliumis küpsetatud lõhefilee ja jäin üpriski rahule. Kokk oli lõhe juustu ja krevettidega katnud ja päästis ta sel moel tavapärastest üleküpsetamise hädadest. Natuke liiast oli see küll kuuma saanud, kuid tänu rasvasele juustule üpriski maitsev. Lisandiks pakutud aurutatud köögivili oli meeldivalt kerge, kuigi jahedavõitu.
Lõhes on alati omajagu elegantsi ja vaatamata buffet’-likule juustukattele sobis fooliumikala restorani noobli disainiga päris hästi. Lauakaaslase munanuudlid oleksid aga kiirsöögikioskis paremini maitsenud, midagi restoranilikku selles roas ei olnud. Parimaks elamuseks jäi aga oblikasupp, see oli meeldivalt täidlane ja maitsev. Oblikaid vist ei peeta restoranivääriliseks, igatahes pakutakse seda nii Eesti kui ka Vene köögi traditsioonilist rooga kahetsusväärselt harva.
Õllede suhteliselt nappi valikut ehtis Guinness ja peaaegu olematut klaasiveinivalikut sai asendada kokteilidega, mis osutusid vägagi lopsakateks. Kohal olid kõik menukid Bloody Maryst Cosmopolitanini, Black Russianist Kir Royalini. Konjakeid esindasid ainult Hennessy ja Martell, brändisid Metaxa ja kalvadost Pere Magloire, aga šampanjavalik oli muljetavaldav – kalleim jook oli 499 eurot maksev Louis Roederer Cristal Brut. Teenindus oli meeldiv ja kiire, kuid tühjas restoranis olekski imelik, kui ainsate külastajatega ei jõutaks tegeleda.
Rumours
Aadress: Vana-Viru 13, Tallinn
Telefon: 644 1000
Avatud: E–N 12–22, R–L 12–02
Punkte kokku: 24
TOIT
10/7
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/9
Põhiroogade hinnad: 10,90–18,90 eurot
Loe kõiki restoraniteste siit.
Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja