Autor: Tiive Murdoja • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroode üürid tammuvad paigal

Büroopindade üürihinnad püsivad sel aastal paigal, nentis 1Partner Kinnisvara Äripäevale.

“Büroode üürihinnad püsivad sel aastal samas, kus need olid möödunud aastalgi,” prognoosis 1Partner Kinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum. “Lisanduv

uute ruumide pakkumine ja pakkumine juba olemasolevates hoonetes ei võimalda üürihindu sellel aastal tõsta,” kommenteeris ta.

Uusi kontoripindu lisandus eelmisel aastal, lisandub sel ja järgmiselgi aastal üksjagu palju. “Uutest hoonetest saame välja tuua näiteks maksuameti ja statistikaameti uued hooned Ülemistel ja Tatari tänaval, G4Si maja Paldiski maanteel. Ehituses on uued bürood Metalli 3 ja praktiliselt samas kõrval asuv Mehaanika tänava Mentori Ärimaja. Äsja teatas Kawe, et Baltika kvartalisse on plaan uus kontorihoone rajada,” loetles Tarum. “Nende majade peale on kokku pinda üle 40 000 ruutmeetri.”

Üürnikke kuigi palju juurde ei tule

Kontoripindade pakkumine on suurenenud ja veelgi suurenemas. “Küll ei näe me sama hoogsaid arenguid üürnike poole peal. Uusi üürnike lisandub suhteliselt vähe, pigem kolivad olemasolevad üürnikud ümber. Üürnikud on eelkõige ikkagi kohalikud ettevõtted, kellest üksikud laienevad ja teised otsivad lihtsalt uut parema asukohaga kvaliteetsemat pinda,” märkis Tarum.

Tallinna kesklinna büroode üürihinnad on tänapäevastes uutes hoonetes 12–14 eurot ruutmeeter, vanemates hoonetes 10–13 eurot.

Kesklinna läheduses olevate uute büroohoonete hinna tase on 10–13 eurot ruutmeeter. Vanemates, kuid siiski hea kvaliteediga hoonetes on äärelinna büroode üürihind 6–10 eurot.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700