Autor: Tiive Murdoja • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti post sulgeb vanu ja avab uusi postkontoreid

Seoses pealinna postkontorite külastatavuse kasvuga kolib Eesti Post mitmed Tallinna postkontorid suurematele pindadele parematesse asukohtadesse. Vaata, milliseid postkontoreid ootab sulgemine ja kus avatakse uued postkontorid.

Muudatused puudutavad eelkõige selliseid postkontoreid, kus varem polnud ruumipuuduse tõttu võimalik pakke väljastada ning seda tehti seal vaid lisatasu eest eraldi tellimuse alusel.

 

"Nüüd oleme avanud ja lähiajal avamas just selliseid punkte, kust saab kõiki postiteenuseid. Lisaks sellele oleme analüüsinud klientide käitumist ning postkontorid kolivad kohtadesse, kus inimesed on rohkem käima harjunud," ütles Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult. 

Ta lisas, et kolimiste nimekiri ei ole lõplik, sest kogu aeg tegeletakse uute pindade otsimisega ning võimaluse tekkides võetakse ka mujal kasutusele mugavamad ja vajadusel ka suuremad ruumid. 

 

Muudatusi puudutavad postkontorid:

 

Kadaka Selveri postkontor - Kliente oodatakse novembri lõpus avatud Mustika kaubanduskeskuse uude postkontorisse, kust saab kätte ka pakisaadetisi, mida Kadaka postkontoris ruumipuudusel väljastada ei saanud. Kadaka Selveri postkontor suleti 29. jaanuaril.

 

Ülemiste kaubanduskeskuse postkontor -  Kliente oodatakse novembri keskel avatud Rae Selveri uude postkontorisse, kust saab kätte ka pakisaadetisi, mida Ülemiste postkontoris ruumipuudusel väljastada ei saanud. Ülemiste keskuse postkontor suleti 30. jaanuaril. 

 

Mustakivi keskuse postkontor - Kliente oodatakse 13. veebruaril avatavasse Lasnamäe Centrumi uude postkontorisse, mis on võrreldes Mustakiviga paremas asukohas ning annab parema võimaluse postkontoris käik muude asjatoimetustega ühendada. Lasnamäe Centrumi postkontoris pakutakse kõiki teenuseid. Mustakivi postkontor suletakse 11. veebruaril.

 

Marienthali keskuse postkontor – Keskuse sees kolitakse väiksemalt pinnalt suuremale. Vanad ruumid suletakse 12. veebruaril, uuel pinnal postkontor avatakse 14. veebruaril. Uues asukohas saab klient kätte ka pakisaadetisi, mida vanal pinnal ruumipuudusel väljastada ei saanud.

 

Keila postkontor aadressil Keskväljak 13 kolib aadressile Jaama 1. Vanad ruumid suletakse 25. veebruaril, uuel pinnal postkontor avatakse 27. veebruaril.

 

Uued postkontorid Tallinnas:

14. novembril avati postkontor Rae Selveris

28. novembril avati postkontor Mustika kaubanduskeskuses

5. veebruaril avatakse  postkontor Järveotsa kaubanduskeskuses

13. veebruaril avatakse postkontor Lasnamäe Centrumis

2014 kevadel avatakse postkontor uude ehitatavasse kaubanduskeskusesse Meriväljal

Üheks postkontorite kasvava populaarsuse põhjuseks peab Vainult tõsiasja, et e-kaubanduse pöörane kasv on mitmekordistanud välisriikidest saabuvaid pakimahtusid. "2013. aastal oli Eestisse saabuvaid rahvusvahelisi maksikirju 26% rohkem kui aasta varem," tõi Vainult näite. Rahvusvaheline maksikiri on teenus, mida kasutatakse enim välismaistest e-poodidest kaupade tellimisel.

 

Kõige suurema külastatavuse ja pikemate järjekordadega on Postimaja Kaubanduskeskuses asuv Tallinna Postkontor. "Palume pikkade järjekordade eest klientidelt vabandust ja täname kõiki kannatlikkuse ja mõistvuse eest," lausus Vainult.

 

Ootejärjekordade lühendamiseks paigaldab Eesti Post Tallinna Postkontorisse järgmisel nädalal uue järjekorra automaadi ning veebruari kuu jooksul suunatakse sealt teistesse postkontoritesse mitme piirkonna klientide saadetised.

 

"Postkontorite kolimistega parematele pindadele ja muude planeeritud muudatuste tulemusena, lähevad järjekorrad lähiajal kindlasti lühemaks ning ma usun, et saame ka Narva mnt-l pakkuda kiiret ja mugavat teenindust," avaldas Vainult.  

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700