Autor: Tiive Murdoja • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mamo avas kontoritöötajatele Tallinna südalinnas oma kolmanda söögikoha

Peamiselt kontoritöötajatele suunatud tasakaalustatud toitu pakkuv kohvikukett Mamo avas oma kolmanda söögikoha Tallinnas Roosikrantsi tänavas asuvas Šveitsi majas.

Sarnaselt kahele juba avatud kohvikule pakub uus söögikoht iga nädal muutuvat menüüd, kus lisaks tervislikele liha- ja taimetoitudele on saadaval ka gluteeni- ja laktoosivabad valikud.

Mamo omaniku, kokaraamatute autori ja hea toidu eest kõneleja Margit Härma hinnangul oli Tallinna kesklinna toitlustusturul suur nõudlus uue tervisetoidukohviku avamise järele. "Mamo pidevalt kasvav püsiklientide arv tõestab, et eesti inimesed on terviseteadlikud ning väärtustavad tasakaalustatud toiduvalikut ka kiireks argipäevaeineks," ütles Härma. "Kuna lõunaajal ei mahtunud meie kliendid enam Liivalaia ja Tornimäe kohvikutesse ära, otsustasime avada kolmanda Mamo kohviku südalinnas Roosikrantsi tänaval asuvas Šveitsi majas," lisas ta.

Härma on rahul, et kolme tegevusaasta jooksul on Mamo suutnud tõestada, et tervislik toit saab olla maitsev. "Kuigi viimastel aastatel on suurenenud toitumisalase teabe hulk, on usaldusväärse info väljasõelumine keeruline ja aeganõudev. Seepärast tuleme toiduvaliku tegemisel oma klientidele appi ning Mamos einestajad võivad kindlad olla, et meie kohvikutes pakutakse vaid täisväärtuslikke ja tervislikke roogi," sõnas Härma. Näiteks kasutavad Mamo kokad toitude maitsestamiseks soola asemel pigem ürte ja põnevaid vürtse ning pakutavad toidud ei sisalda sünteetilisi maitse- ja lõhnatugevdajaid või toiteväärtuseta tooraineid. Kohviku valikus on väherasvaseid liharoogi, kuid nädalamenüüd koostades on alati mõeldud ka taimetoitlastele ning veganitele.

Mamo kohvikuketi kontseptsooni toetab siseaarhitektide Hannes Praksi ja Kadri Tonto loodud keskkonnasäästlik ja omanäoline sisekujundus. "Toidukohale sobivalt kasutasime Roosikrantsi tänava Mamo sisekujunduses palju minu lemmikut munamotiivi. Näiteks ehib kohviku söögisaali haudejaama konveierlindist inspireeritud kipsist seinapannoo," tutvustas Praks.

Šveitsi maja esindaja Harro Rannamets avaldas lootust, et Mamo avamine elavdab kogu Roosikrantsi tänavat. "Kuna Šveitsi maja üürnike nõudmised söögikohale on kõrged, soovisime leida toitlustajat, kes pakuks taskukohaseid eineid, kuid paneks rõhku nii toidu kvaliteedile kui meeldivale teenindusele. Mamo vastas nendele ootustele ning loodetavasti ka ületab need, " kommenteeris Rannamets.

Tervislikule toidule keskenduva Mamo esimene kohvik avas uksed 2010. aastal Tallinnas Liivalaia tänaval Swedbanki peakontori hoones ning kaks aastat hiljem laieneti Tornimäe Ärimajja.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700