Autor: Tiive Murdoja • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milliseid lilli sobib kinkida meeskolleegile?

Kuigi võiks arvata vastupidist, siis tegelikult paljudele meestele meeldib lilli saada. Põhjus on lihtne – lillede saamine on tunnustus ja märguanne, et keegi on tema peale mõelnud.  Loe, milliseid lilli sobib kinkida meeskolleegile.

Elisabet Aias florist Liis Talve soovitab meeskolleegile lilli valides esmalt mõelda sellele, millist sõnumit soovitakse sellega edastada. Kas sõnum on formaalne või isiklik ja mille puhul lilled saadetakse. „Meestele on kombeks näha asjades loogikat ja kui oma lillesaadetise läbi mõtlete, siis ilmselt leiavad nad loogika ka selles üles. Kui mehel on näiteks mingi konkreetne huvi/hobi, võib ka seda lilleseadesse integreerida, kuid kaunistustega ei maksa kindlasti liialdada,“ soovitab Talve.

 

Kas on lilli, mis meestele kinkimiseks ei sobi?

Talve sõnul on teatud värvid, mida tasuks vältida, nagu pastelsed toonid, roosad ja õrnad lillad. „Eelistada võiks kas valget või siis julgeid iseloomuga värve nagu erinevad punased, oranžid, sinised jms. Ka lilledest võiks eelistada iseloomuga ja jõulisemaid eksemplare nagu näiteks päevalilled, ratsuritähed või eksootilised õied, mis kõnelevad kindlasti muud keelt, kui romantilised roosid ja nelgid,“ selgitas Talve.

Meesterahvale lilleseadet tellides  võiks tema sõnul samuti eelistada jõulisemaid kompositsioone ja materjale.  „Mehed eelistavad lihtsaid, naturaalseid, pigem modernse joonega seaded, romantika ja kipslill jäägu naistele.“

 

„Kui te ei ole kindel, kas lilled üldse meesterahvale sobivad, siis võib alati valida kingituseks mõne taime, mis säilib ka kauem ilusana,“ soovitab Talve. „Miks mitte midagi sellist, millel on viljad küljes. Samas pole mehele ilmselt mõtet valida taime, mis vajab palju hooldamist.“

 

Vanusest – meestele kingitud lilled peaksid iga vanuse puhul olema väärikad, et mitte riivata nende maskuliinsust. Küll aga tasub nooremate meeste puhul proovida lõbusamaid värvitoone,  samas soliidsemas eas meeste puhul võiks jääda klassika juurde.

 

Kas eelistada kimpu või lõikelilli?

 

Kui kaalute, kas valida paar lõikelille või kimp, siis formaalse õnnitluse korral soovitab Talve valida kindlasti kimbu. „Kimbu tellimine tähendab saajale ka seda, et kingitus on läbimõeldud ja planeeritud spetsiaalselt temale. Lõikelilled on samuti pundis absoluutselt imekaunid, kuid need on taas pisut romantilisemat ja dekoratiivsemat tüüpi, seega sobivad vähem ametlikeks puhkudeks või endale koju,“ selgitas Talve.

Lillekimpude hinnavahemik

Kimpe kolleegidele tellitakse Talve sõnul väga erinevas hinnaklassis 10-50 euro vahel, kuid näiteks keskmine täiesti efektne ratsuritähtedest vahva ja elegantne kõrge kimp maksab ca 15-25 eurot. "Hind sõltub loomulikult sellest, kui palju ja millist materjali kasutada." Talve sõnul oskab tubli lilleseadja ka väiksema eelarve juures luua sobiliku seade.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700