Restoranitest: Kadrioru Kukk ja Konn

Kadriorgu on end sisse seadnud Kukk ja Konn, täpsemalt – nendenimeline Prantsuse bistroo. Gurmeepood on seal tegutsenud juba mõnda aega, hiljuti lisandus ka väike söögikoht.

Kukk ja Konn on tõesti väike, 5–6 lauda, aga hubane ja väga prantslaslik – oleks seal rohkem sööjaid olnud, võiks end kujutleda Prantsusmaal olevat. 

Kui on lõunaaeg, siis süüakse lõunat, nii et saiakestest ja muudest väikevormidest vaatasime mööda. Kuigi Prantsuse hommikusööki  –  värskeltpressitud mahl, kohv ja saiake 8 euro eest – oleks võimalik süüa mitte ainult hommikul, vaid ka lõunaks ja õhtuks, lisaks on valikus ka mõned küpsetised.

Fondüü, raklett ja inspiratsiooniroog

Lõunasöögiks saab valida kas päevapakkumisi või midagi püsimenüüst, kus on pearoogade jaotuses kolm rooga: fondüü, raklett ja peakoka pakkumine, kus “peakokk valmistab sõltuvalt aastaajast ja inspiratsioonist midagi hõrku”. Pakkumine oli ahvatlev, midagi nii personaalset pole ma üheski meie söögikoha menüüs leidnud. Loomulikult jäi meie valik inspiratsiooniroogadele – milline võimalus lasta koka fantaasial lennata! Kahjuks oli inspiratsioon selleks korraks otsa saanud ja peale singi, mis ka odavama hinnaga päevaroogade valikus kirjas, muud pakkuda polnud. Olin linna teisest otsast tulnud Kadriorgu otsima Prantsuse vaimu, nii haruldast siin meil põhjamaises Eestis, aga grillsink ei vasta minu ette­kujutusele hõrgust toidust ei Eestis ega Prantsusmaal.

Seega otsustasime fondüü kasuks: kolm juustu Alpidest, segatud valge veiniga soojas potis, serveeritakse saiakrutoonide, rohelise salati ja singivaagnaga, oli menüüs kirjas. Et anda kokale aega seda rahulikult valmistada, siis valisime eelroaks ka ühe salati pardilihaga ja kalasupi, mille lisanditeks krutoonid, rouille-kaste ja juust, nagu lubas menüü.

Kalasupp oli suurepärane

Tõenäoliselt oli tegemist poolfabrikaadiga, kuid ainuüksi teadmine, kust taolist leida, on väärt selle seitsmeeurolist hinda. Ka salat oli maitsev, kuigi selle kõrvale oleksin meeleldi söönud krõbedat Prantsuse baquette’i.

Õnnetu juustupott

Siis tuli fondüü. Ja pettumus, kuna see fondüü oli põhja kõrbenud. Mitte küll palju, kuid siiski piisavalt, et kolme Alpi juustu maitse kõrbekirbusega ära rikkuda. Olime oma toitu oodanud päris tükk aega, kõht oli tühi ning lõunaks varutud aeg hakkas otsa saama, niisiis otsustasime halva mängu juurde hea näo teha ja fondüü siiski ära süüa.

Maitse rikastamiseks tellisime klaasi valget veini, aga ka sellega ei läinud hästi, vein oli toasoe, mis ei tulnud selle maitsele taas mitte kasuks.

Kui olime lõpetanud, küsis tütarlaps, kes vaheldumisi kokaks ja ettekandjaks kehastus, et kuidas maitses – nagu ikka. Kui kurtsin, et põhja oli kõrbenud, siis vastas, et teab, aga ta on köögis alles algaja ja hästi veel ei oska. No tule taevas appi! Ma saaks aru, kui ei märka – kõike ju maitsta ei jõua, aga tuua täie teadlikkusega kolmkümmend kaks eurot maksev kõrbenud juustupott lauale, sellest ma enam aru ei saa. Ei vabandust, ei allahindlust, ei muud, kui teine tütarlaps, kes istus kassas, soovitas, et kui veel tuleme fondüüd sööma (!), siis telliksime selle ette ära.

Kui olime juba lahkumas, heitsin veel kord pilgu menüüsse. Tundus, et miski ei klappinud, midagi oli justkui puudu jäänud. Tõepoolest – menüü lubas fondüü juurde singivaagnat, aga polnud näinud me mitte singiribakestki, vaagnast rääkimata. Ja kuhu jäi supi juurde lubatud rouille? Ei läinud enam küsima, isu oli otsas.

Kukk ja Konn
Aadress: Raua 65, Tallinn
Telefon: 62 11 640
Avatud: E–L 11–21

Punkte kokku: 15

TOIT
10/4
TEENINDUS
10/3
INTERJÖÖR
10/8

Põhiroogade hinnad: 8–16 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.


 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

BVT PARTNERS otsib BÜROOJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. juuni 2018

Uudised

Teabevara