Vaata, mis aladel on Eestis suurim ning väikseim palgasurve

Üheksandale kohale kõige madalama palgasurvega ametitest jäi kontoriametnik, selgus Palgainfo Agentuuri analüüsist.

Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht: Kui vaadata ametialati töötajate palkasid ja palgaootusi, saab tuua välja suurema ja madalaima palgasurvega ametikohad. Vaadates üllatavalt väikest palgasurvet IKT-sektoris võib öelda, et seal ongi palgad muutumises – töötajad ütlevad, et nende palgad on kasvanud ja ka edasise kasvu osas ollakse optimistlikud. Ehitussektori suurimad käärid tööandjate poolt pakutavate palkade ja töötajate poolt oodatavate palkade vahel võivad viidata sellele, et ehitajad teenivad tegelikult rohkem, kui näitavad ametlikud palgad.

„Ka CV Keskuse viimasest tööturu-uuringust selgus, et infotehnoloogia ning e-kaubanduse sektoris on palgad muutumises ja palkade tõstmise osas ollakse optimistlikud. Koguni 49% antud sektori vastanutest plaanis järgmise poolaasta jooksul palkasid tõsta“, lisas CV Keskuse turundusjuht, Henry Auväärt. „Hariduse ning logistika- ja transpordisektoris olid palgatõusu plaanid tööturu-uuringus pigem jahedad. Alla 31% antud sektorite vastanuntest plaanis palgatõusu. Seepärast ei ole vähemalt esimeses poolaastas oodata ei hariduse ega logistika- ja transpordisektoris palgasurve vähenemist.“

Kõige suurema palgasurvega ametid:
1. Maaler
2. Bussi- või trammijuht
3. Juht teenindusasutuses
4. Kaupluse juhataja
5. Juht haridus- ja koolitusalal
6. Ülikooli või kõrgkooli õppejõud
7. Turvatöötaja
8. Kokk
9. Tegevusjuhendaja
10. Kraana, tõstuki vm tõsteseadmete juht
11. Tööstuse töödejuhataja
12. Köögiabiline

Kõige madalama palgasurvega ametid:
1. Tarkvara testija
2. Finantskontroller
3. Mootorsõiduki mehaanik ja/või lukksepp
4. Infotelefonide operaator
5. Tarkvara arendaja
6. Turundusjuht
7. Süsteemianalüütik
8. Üldehitaja
9. Kontoriametnik
10. Kelner või ettekandja, saaliteenindaja
11. Finantsanalüütik
12. Tootejuht

Allikad: Palgainfo Agentuur, koostatud töötajate poolt öeldud netotöötasude ja netotöötasu ootuste põhjal. CV Keskuse tööturu-uuring 2013.

Osale arutelus

  • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara