Autor: Tiive Murdoja • 19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terve nädal tasuta karjäärinõustamisi üle Eesti

24.-28. märtsil toimuva teemanädala "Terve karjäär" raames on üle-eesti võimalus töötavatel täiskasvanutel omandada tasuta loengute, töötubade ning karjäärinõustamiste käigus oma tööelu kujundamiseks vajalikke oskusi.

Selleks, et hetkel tööealine ja terve täiskasvanu saaks teha tööd, mis teda innustab, rakendada oma oskusi maksimaalselt ning sooviks olla tegutsev pikaajaliselt, on oluline tagada karjääriplaneerimisoskused täiskasvanutele igas Eesti nurgas.

Karjäärinõustajad erinevates Eesti linnades soovivad toimuvate karjääripäevadega luua võimalus täiskasvanutel omandada reaalseid teadmisi, kuidas nad saavad teadlikult ja terviklikult oma tööd ja elu planeerida nii, et leida uusi võimalusi tööelus pikalt püsimiseks ja sellest ka rõõmu tundmiseks.

Pea kõikides linnades toimuvad Rajaleidja keskuste, Töötukassa ja nõustamiskeskuste karjäärinõustajate ja spetsialistide eestvedamisel tasuta karjäärinõustamised täiskasvanutele - see on oluline võimalus järele proovida, kuidas saab karjäärinõustaja aidata erinevates tööalastes küsimustes.

Tartus (27. märts) toimub päevapikkune karjääripäev, kus töötubades õpetatakse toime tulema tööstressiga ning millised on erinevad enesearenemisvõimalused, mis tööelu toetaksid. Toimub ka põnev luguteater "Minu võimalused".

Pärnu (24.-28. märts) osalejatel on võimalus osaleda vestlusringides ja töötubades "Ajajuhtimine", "Eneseabi" ja “6 mõttemütsi”.

Narvas toimub elav raamatukogu, kus eriala spetsialistid räägivad oma erialast ning toimub grupinõustamine (Narva karjääripäev, 24.-27. märtsil, vene keeles).

Paide keskendub karjääripäeval (26. märts) tervisele ja kuidas nõustamiskeskused ja meditsiinivaldkond omavahale koostööd teha võiks nii, et vajalik teave rahvani jõuaks.

Kuressaares toimub töö- ja infomess 29. märtsil ning Jõgevamaal on avatud uste päevad terve nädala vältel, kuhu oodatud on kõik enda tööelu planeerimise vastu huvi tundjad.

Räpina ja Põlva tutvustavad infopäevadel vastavalt 25. ja 27. märtsil  õppimisvõimalusi ning  karjääri- ja tööturuteenuseid täiskasvanutele. Infoloengute vahepeal võimalus töölehti täita, materjale võtta, küsida lisainformatsiooni ja vestelda spetsialistidega.

Raplas (25. märtsil) saab nõu välismaal töötamise ja ka töövestluse ettevalmistamiseks.

Tallinnas 27. märtsi karjääripäeval esinevad loengutega Fred Jüssi, Peep Vain, Tiina Jõgeda, Ülle Matt, Kadri Seeder, Signe Reppo, toimuvad töötoad ja avatud on karjääri kiirabi.

Täpsete kuupäevade, linnade programmi ja võimalustega saab tutvuda veebilehel http://kny.ee/tervekarjaar/programm või http://facebook.com/tervekarjaar.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700