Üle poole eestimaalastest ei suuda kuupalgast säästa

Üle poole eestimaalastest oma kuupalgast midagi säästa, vahendas CV Keskus värske küsitluse tulemusi.

Viimase tööturu-uuringu kohaselt plaanis palgatõusu 38% tööandjatest, kuid CV Keskus vahendab oma värske küsitluse tulemusi, millest selgub, et töövõtjad ei suuda endiselt sissetulekust raha kõrvale paigutada. Üle 2600 vastajaga küsitlusest selgus, et koguni 63% vastanutest ei suuda midagi oma kuupalgast säästa.

„Varieeruvad tegurid on küll töötasud, püsikulud ning tarbimisharjumused, kuid võimetus säästa on siiski tugev ohu märk. Teadmata säästmisvõimaluste puuduste põhjuseid ja tagamaid, võime välja lugeda eestlaste rahulolematust tänase palganumbriga. Selline olukord annab võimu tööandjale, kuna ilma igasuguste säästudeta oleks töötajal töökoha vahetus täna väga julge samm,“ kommenteeris CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Kui mõni aeg tagasi uuris CV Keskus eestlaste töökoha vahetuse põhjuseid, oli üllatavaks, et kõigest 5,20% inimestest vahetab töökohta palga tõttu ning koguni 40,71% püsib töökohal kuni lepingu lõppemiseni või töökoha kadumiseni, vahendas ettevõte oma pressiteates. Säästmisvõimaluste puudumine selgitab aga olukorda, kus palgaga ei olda rahul, kuid samas puudub ka võimalus edasi liikuda.

Rahulolematu palgaga töötaja on oht ka tööandjale, kuna annab võimaluse konkurentidel töötaja üle meelitada kõrgema palganumbriga. CV Keskuse tegevjuht, Paavo Heil soovitab olukorda ennetada ning maksta töötajatele õiglast palka ning töötasustamise tingimused ettevõtte siseselt läbipaistvaks muuta.

Küsitlusest joonistub välja ka väga suur palgalõhe, kuna üllatavalt kõrge on sadu eurosid säästvate inimeste arv, ning madal kuni 50 eurot säästvate vastajate arv.

63% vastanutest ei suuda küll midagi säästa, kuid 20% suudab palgast kõrvale paigutada enam kui 100 eurot. Koguni 9% nendest suudab säästa isegi üle 500 euro. Kuni 50 eurot suudab säästa aga kõigest 10% vastanutest.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara