Naised kogunevad nädalavahetusel Pärnusse palgalõhet kaotama

Pühapäeval, 13. aprillil toimub Pärnu kontserdimajas foorum "Tuld palgalõhele!", millega tähistatakse võrdse palga päeva.

"Eesti naise keskmine tunnipalk on 30% protsenti väiksem kui mehe vastav näitaja,  kusjuures Euroopa  vastav keskmine näitaja on 16,4%. Mitte kusagil mujal Euroopas ei ole meeste ja naiste palgalõhe nii suur. Euroopa Komisjon on korduvalt juhtinud Eesti valitsuse tähelepanu soolise palgalõhe vähendamisele. Arutame konverentsil võimalusi, kuidas riiklikul ja ka töötaja tasemel on võimalik palgalõhet vähendada ja kuidas sellest tervel ühiskonnal tulu tõuseb," ütles konverentsi üks peaesinejatest, Riigikogu liige Marianne Mikko.
 
Konverentsi juhatab sisse Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women president Zita Gurmai Ungarist, palgalõhe vähendamise ning naiste ühiskonnaelus võrdsema esindatuse kavast räägivad Riigikogu liige
Marianne Mikko ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.
 
Ettekannetele järgnevad paneeldiskussioonid. Palgalõhe paneeli juhatab reklaamiettevõtja Marek Reinaas, osalevad haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri, Euroopa Parlamendi liige Siiri Oviir, Tea kirjastuse juht Silva Tomingas ning Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik. Naiste töö- ja pereelu ühildamise vestlusringi juhatab ajakirjanik , kolumnist ja kirjanik Manona Paris, osalevad Teeme Ära globaalne turundusjuh Anneli Ohvril, ajakirjanik Kristel Kossar, kunstnik ja feminist Fideelia-Signe Roots ja TÜ sotsioloog Peeter Vihma. Arutelu, kas võrdõiguslikkus tapab seksi, modereerib Eesti Päevalehe ajakirjanik Krister Paris, osalevad näitleja ja lavastaja Merle Jääger, TÜ Kliinikumi Meestekliiniku arst Kristjan Pomm, kasvatusteadlane Tiiu Kuurme ja naisajaloo uurija Evelin Tamm.
 
"Soolist palgalõhet on kõige jõulisemalt asunud vähendama Belgia. Euroopa Liidu võrdse palga päeva mõte tuligi Belgia sotsiaaldemokraatlike naiste ühendusest Zij-Kant 10 aastat tagasi, üle Euroopa Liidu tähistatakse seda neljandat korda. Eestis oleme probleemi avalikustamise ja lahenduste otsimisega tegelnud sama kaua nagu Euroopas, aga töö näib lõputu," lisas Marianne Mikko.
 
Konverentsil osalemine on tasuta, vajalik on eelregistreerimine www.mariannemikko.ee/konverents. Tallinnast, Tartust ja Võrust  viivad Pärnusse konverentsile ja toovad tagasi tasuta bussid. Konverentsi "Tuld palgalõhele!" korraldamist toetab Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women.
 
Võrdse palga päev (inglise keeles EPD - Equal Pay Day) näitab lisatööpäevade arvu, mis naistel tuleks sel aastal teha, et saada meeste eelmise aasta sissetulekutega võrdne palk. Teisisõnu annab võrdse palga päev annab teada, kui palju naistel tuleb rohkem tööd teha, et teenida sama palju kui mehed ühe aasta jooksul.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara