Naised kogunevad nädalavahetusel Pärnusse palgalõhet kaotama

Pühapäeval, 13. aprillil toimub Pärnu kontserdimajas foorum "Tuld palgalõhele!", millega tähistatakse võrdse palga päeva.

"Eesti naise keskmine tunnipalk on 30% protsenti väiksem kui mehe vastav näitaja,  kusjuures Euroopa  vastav keskmine näitaja on 16,4%. Mitte kusagil mujal Euroopas ei ole meeste ja naiste palgalõhe nii suur. Euroopa Komisjon on korduvalt juhtinud Eesti valitsuse tähelepanu soolise palgalõhe vähendamisele. Arutame konverentsil võimalusi, kuidas riiklikul ja ka töötaja tasemel on võimalik palgalõhet vähendada ja kuidas sellest tervel ühiskonnal tulu tõuseb," ütles konverentsi üks peaesinejatest, Riigikogu liige Marianne Mikko.
 
Konverentsi juhatab sisse Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women president Zita Gurmai Ungarist, palgalõhe vähendamise ning naiste ühiskonnaelus võrdsema esindatuse kavast räägivad Riigikogu liige
Marianne Mikko ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.
 
Ettekannetele järgnevad paneeldiskussioonid. Palgalõhe paneeli juhatab reklaamiettevõtja Marek Reinaas, osalevad haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri, Euroopa Parlamendi liige Siiri Oviir, Tea kirjastuse juht Silva Tomingas ning Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik. Naiste töö- ja pereelu ühildamise vestlusringi juhatab ajakirjanik , kolumnist ja kirjanik Manona Paris, osalevad Teeme Ära globaalne turundusjuh Anneli Ohvril, ajakirjanik Kristel Kossar, kunstnik ja feminist Fideelia-Signe Roots ja TÜ sotsioloog Peeter Vihma. Arutelu, kas võrdõiguslikkus tapab seksi, modereerib Eesti Päevalehe ajakirjanik Krister Paris, osalevad näitleja ja lavastaja Merle Jääger, TÜ Kliinikumi Meestekliiniku arst Kristjan Pomm, kasvatusteadlane Tiiu Kuurme ja naisajaloo uurija Evelin Tamm.
 
"Soolist palgalõhet on kõige jõulisemalt asunud vähendama Belgia. Euroopa Liidu võrdse palga päeva mõte tuligi Belgia sotsiaaldemokraatlike naiste ühendusest Zij-Kant 10 aastat tagasi, üle Euroopa Liidu tähistatakse seda neljandat korda. Eestis oleme probleemi avalikustamise ja lahenduste otsimisega tegelnud sama kaua nagu Euroopas, aga töö näib lõputu," lisas Marianne Mikko.
 
Konverentsil osalemine on tasuta, vajalik on eelregistreerimine www.mariannemikko.ee/konverents. Tallinnast, Tartust ja Võrust  viivad Pärnusse konverentsile ja toovad tagasi tasuta bussid. Konverentsi "Tuld palgalõhele!" korraldamist toetab Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women.
 
Võrdse palga päev (inglise keeles EPD - Equal Pay Day) näitab lisatööpäevade arvu, mis naistel tuleks sel aastal teha, et saada meeste eelmise aasta sissetulekutega võrdne palk. Teisisõnu annab võrdse palga päev annab teada, kui palju naistel tuleb rohkem tööd teha, et teenida sama palju kui mehed ühe aasta jooksul.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara