Restoranitest: Carramba muudab Kadrioru särtsakaks Mehhikoks

Tallinna rahvusrestoranidest üks vanimaid ja staažikamaid on Carramba. Restorane tekib ja kaob, ent rammusate roogade, rõõmsa sisu ja ausate hindadega Mehhiko stiilis cantina on jäänud püsima.

Sellel Kadrioru pargi servas asuval tagasihoidlikul Mehhiko stiilis keldrirestoranil läheb juba seitsmeteistkümnes tegevusaasta. Meie katkendlikus (toidu)kultuuris on see tohutult pikk aeg. Sealjuures näeb cantina välja enam-vähem samasugune kui alguses ja tundub, et ka menüü pole oluliselt muutunud.

Feng shui spetsialistid Carrambale tõenäoselt edu ei kuulutaks: madalast keldriuksest õnn sisse ei mahtuvat. Tegelikult pole see uks ei liiga madal ega ka liiga kitsas, aga natuke nagu sissepugemise tunne jääb küll.

Interjööri krooniks särtsakad värvid ja vormid

Aga sees on meeleolu rõõmus ja värviline – värvid ja vormid ju Mehhikost inspireeritud.  Vähe sellest, et nõud, tekstiilid ja dekoratsioonid viitavad Mehhikole, isegi musta patsiga kelner sarnaneb rohkem mehhiklase kui eestlasega. Mis maitsetesse puutub, siis tundub, et Mehhiko tulisus on aastatega Eesti karge maitsega kohanenud.

Kahe tšillikaunaga tähistatud road olid mõõdukalt tulised ja kolmelisedki täiesti talutavad. Eelroaks valisime kahe peale combo batanas’e ehk ringvaate restorani menuroogadest. Pearooga aga kelner ei lubanudki meil tellida. Ütles, et söögu me kõigepealt oma eelroog ära ja otsustagu siis, kas järgmise käigu vastu üldse huvi veel jätkub.

Tal oli õigust – see oli nii rikkalik, et rohkemat poleks enam kuidagi mahtunud. Vähe sellest – osa sellest võtsime veel karbiga kaasa, sellest jätkus ka õhtusöögiks. Tõsi, ühe tomati-avokaadosalati ikkagi tellisime lisaks, aga ka sellest läks pool karpi.

Menüü pakub rikkalikku valikut rammusaid roogi

Combo tegi ringi peale kõigile olulistele Mehhiko köögi roogadele, mida eurooplane teab oodata: maisilaastud, krõbedad kanatiivad, salsa- ja juustukastmed, frititud kreveti- ja juustupalad, grillitud searibi. Minu lemmikuteks osutusid kahe erineva täidisega maisitortiljakorvid. Põhiroogadeks pakuti mitmesuguseid grillroogasid ja muidugi burritosid ja fajitasid, aga nagu öeldud, need jäid meil XXL-suuruse eelroa tõttu proovimata.

Meie rahvarestoranide keskmist magustoiduvalikut arvestades võib Carramba oma lausa rikkalikuks pidada. Mitte et neid just väga palju oleks olnud, palju pole vajagi, aga valik oli omapärane ning sobis menüü ja kohaga. Otsustasime flani kasuks – umbes nagu kreembrülee või kataloonia kreem, ja jäime rahule.

Joogivalikust jäid silma alkoholivabad koktei­lid – samuti mitte väga sagedane nähtus – ja maitsekohvid – kaneeliga Acapulco kohv ja tšilli­kohv.

Nähtu ja maitstu põhjal võib oletada, et Carramba pika eluea saladus on aus toit, aus teenindus ja aus hinna-kvaliteedi suhe. Kui millestki puudus jääb, siis värskusest: fritüürist läbi käinud paksus tainakoorikust suupistete kõrvale  oleks võinud olla rohkem värsket köögivilja.

Kes aga kõhutäiest rohkem hoolib kui tervislikkusest, võib rahul olla – rammusad tainased palad vajusid otsekui kivid kõhtu ja püsisid seal peaaegu järgmise hommikuni.

Carramba
Aadress: Weizenbergi 20a, Tallinn
Telefon: 601 3431
Avatud: E–L 12–23, P 12–20

Punkte kokku: 23

TOIT
10/7
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/8

Põhiroogade hinnad: 9,30–16 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.


 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine