Täna toimub Tallinnas praktikakonverents

Täna, 29. aprillil korraldab SA Innove Tallinnas hariduskonverentsi „Praktiliselt praktikast”, mis võtab luubi alla praktikakorralduse kutsehariduses nii õpilase, kooli kui ka tööandja vaatenurgast.

„Konverentsi eesmärk on rääkida lahti praktikakorraldusega seonduvad probleemid, kus sõna saavad kõik osapooled,” ütles Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastak. Tema sõnul toob konverents esile praktikakorralduse suure osatähtsuse kutseõppe kvaliteedi saavutamisel ja noorte tööle asumisel. „Kindlasti tulevad arutlusele murekohad, nagu praktikajuhendajate nappus ettevõtetes, koolipoolne praktikantide kontroll ja juhendamine ning õpilasele sobiva praktikakoha leidmine,” selgitas Pastak.

„Praeguse praktikakorralduse tugevus on koolide valimisolek ettevõtetega koostööd teha, praktikajuhendid on enamasti aktuaalsed ning aitavad seostada õpitut reaalse tööga,” ütles Kaubamaja AS teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu. Tema sõnul võib nõrkusena välja tuua, et suhe ettevõtete ja koolide vahel ei ole proaktiivne, mis tähendab, et ettevõtetel ei ole sageli ressursse teemaga süvitsi minna ning esitada ajas pidevalt uuenevaid ootusi. „Tulevikus võiks mõelda  infovahetuse paremale korraldamisele, et olla teadlik koolide ootustest koostööle ettevõtetega, samuti ettevõtete praktikavõimalustest,” lisas Suitsu.

Konverentsi korraldab SA Innove kutsehariduse agentuur ja konverentsi rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Konverentsil astuvad üles Eesti ja välismaa praktikakogemust omavad noored, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning kutseõppeasutuste esindajad, Tööandjate Keskliit, Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur ja Poliitikauuringute Keskus Praxis. Lisaks jagavad oma kogemust Šveitsi ja Soome haridusspetsialistid. Konverents toimub Tallink Spa & Conference Hotelis.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Täpne ajakava on leitav siit.

Osale arutelus

  • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara