Autor: Tiive Murdoja • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laupäeval osaleb Maijooksul rekordarv naisi

Kahekümne seitsmendat korda toimuv Ida-Euroopa suurimaks naiste liikumis- ja tervisesündmuseks pürgiv SEB Maijooks toob tänavusel Liikumisaastal Tallinna Lauluväljakule taas rekordiliselt tublisid naisi. SEB Maijooksu osalejate arv läheneb sel aastal juba viieteistkümne tuhande osalejani.

Et rajal oleks rohkem ruumi, on sel aastal kasutusele võetud viitstardid. Osavõtjad jagatakse stardinumbrite alusel viieminutiliste vahedega startivateks gruppideks, mis tagab kõigile rajal ka parema liikumisvõimaluse ja muudab lahedamaks joogipunkti külastamise.

Lisaks naistele mõeldud seitsmekilomeetrisele ajavõtuga ning ilma ajata jooksmisele, käimisele ja kepikõnnile toimuvad MyFitnessi treenerite eestvedamisel soojendusvõimlemine ning lõbusad Draakoni Lastejooksud Venno Loosaare juhtimisel.

Tegevust jagub ka meestele, sest terve päev on avatud Ericssoni Meestehoid, kus on nii sportlikke mõõduvõtmisi, mitmeid meeleolukaid ajaviitmisvariante kui ka saab juuksuri teenuseid kasutada. Meeste peamine roll sel päeval on aga maijooksulistele kaasa elada. Päeva lõpetab traditsiooniline SEB Maijooksu kevadkontsert, kus sel korral hullutab publikut just Maijooksu päeval, 17. mail, oma sünnipäeva tähistav Ott Lepland.

Koostöös Avoniga soovivad SEB Maijooksu korraldajad ja Eesti Vähiliit juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise olulisusele ning tõsta inimeste teadlikkust sellest haigusest. Maijooksul on kõigil võimalus soetada Avoni heategevustooteid ja toetada seeläbi rinnavähi ennetustegevust. Kohal on ka Vähiliidu mammograafiabuss.

SEB Maijooks teeb koostööd ka SEB Heategevusfondiga, mis on sel aastal pühendunud laste hobitegevuse toetamisele. Maijooksule registreerides oli osalejatel võimalus teha annetus, millest laekunud summa eest soetab SEB  Heategevusfond Maijooksul osalenud asendus- ja turvakodude lastele jooksujalatsid.

Arvestades suurt osalejate arvu tasub SEB Maijooksule tulla aegsasti. Mõistlik on auto koju jätta ning kohale sõita ühistranspordiga või tulla tervisliku päeva puhul üldse jalgsi. Saabuda võib ka jalgrattaga, sest lauluväljaku Mere värava juures on avatud rattaparkla. Kui siiski tullakse autoga, peab jälgima liikluse reguleerijate märguandeid ning parkima selleks ettenähtud parklates ja  parkimiskohtadel Pirita teel või Eesti Näituste parklas.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, paluvad korraldajad varuda aega ja kannatust. Kõige pingelisem aeg on ajavahemikus kell 13-15.00. Kui vähegi võimalik, palutakse vältida sel perioodil auto või muu sõidukiga jooksutrassi piirkonda sattumist. Samuti palutakse jalakäijatel ja rulluisutajatel Maijooksu rajal osavõtjatele teed anda. Maijooksu liiklust reguleerivad ja ohutust tagavad politsei Põhja prefektuuri patrullsõidukid ja AS Ühisteenused reguleerijad. Korraldajad paluvad kõigilt mõistvat suhtumist.

SEB Maijooksu programmm:

10:00 – Võistluskeskuse avamine

11:30 – Draakoni Lastejooksud

12:45 – My Fitness soojendusvõimlemine

12:55 – SEB XXVII Maijooksu avamine

13:00 – 13:40  viitstardid (5min vahedega)

Ajavõtuga jooksjad, ajavõtuta jooksjad, käijad, kepikõndijad

Finišis tervitab saabujaid Jüri Homenja

14:30 – Autasustamine

14:45 – SEB Maijooksu kontsert – Ott Lepland

16:00 – Finiši sulgemine

NB! Kogu päev on avatud Meestehoid.

Infot SEB Maijooksu kohta leiab internetilehel www.jooks.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700