19. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tippsekretär tuleb Viljandimaalt

Reedel, 16. mail toimus Viljandimaal Olustveres vabariiklik sekretäritöö õpilaste kutsemeistrivõistlus Tippsekretär 2014. Võistlejad pidid näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti keeles ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises.

Teisele kohale tuli Tallinna Majanduskoolist Karmen Kaevats ning talle järgnes Tartu Kutsehariduskeskusest Madli Petuhhov.

 

„Võit tuli mulle ootamatult, läksin lihtsalt võistlema ja ennast proovile panema, kuid esikoha üle on mul hea meel," ütles tippsekretär Margarita Kopteva. Tema sõnul läks tal kõige paremini dokumendihalduse ülesanne ning kõige raskemad olid protokolli ja etiketi küsimused. „Võistlus annab väga hea kogemuse enne kutseeksami sooritamist, tunnen ennast palju enesekindlamalt," märkis Kopteva. „Mulle meeldib sekretäriamet, sest töö on mitmekülgne ja annab võimaluse suhelda paljude inimestega," lisas ta. 

 

„Osalejate endi arvates oli kõige raskem toimetulek võistluspingega, mis kohati tekitas tähelepanematust küsimuste mõistmises," ütles võistluse žürii liige ja Eesti Juhi Abi Ühingu auliige Sirje Orvet. Ta lisas, et tänavu tuleb kiita võistlejate eesti keele oskust. „Kõige kergem näis noortele olevat avaliku esinemise ülesanne, kus ette antud tekst tuli esitada täpselt, ladusalt, kuulajaid arvestavalt ja leida seoseid sekretäritöö tänapäevaste probleemidega," selgitas Orvet. Tema sõnul oli võistlejate ettevalmistus selliseks mõõduvõtmiseks ühtlane ja piisav ning sellest võib teha järelduse, et Eestimaa  organisatsioonid saavad sekretärilaudade taha taas toreda ja kenasti toimetuleva lennu. 

 

Tänavustel võistlustel võtsid mõõtu 22 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ja Tallinna Majanduskoolist. Võistlejad pidid näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti keeles ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises.

 

Lisainfot sekretäride võistlusest saab lugeda siit. Võistluse pildigaleriid saab vaadata siit.

Tippsekretär 2014 paremusjärjestus:

1. Margarita Kopteva (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

2. Karmen Kaevats (Tallinna Majanduskool)

3. Madli Petuhhov (Tartu Kutsehariduskeskus)

4. Pia Piirmets  (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

5. Anne Kusma  (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

6. Kadri Aavik  (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

7. Jane Toome  (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

8. Liisi Ots  (Tartu Kutsehariduskeskus)

9. Lily Roop  (Tallinna Majanduskool)

10. Age Viilip  (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

11. Kärt Tulp  (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

12. Meeli Toomejõe (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

13. Kadri Kalvik  (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

14. Liina Teder  (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

15. Estrit Aasma  (Tallinna Majanduskool)

16. Mari-Liis Rego (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

17. Kristi Kikerpill (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

18. Merlin Tamm  (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

19. Helen Paul  (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

20. Ille Strom  (Tallinna Majanduskool)

21. Kristel Lillemaa (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

22. Geit Mändmets (Tallinna Majanduskool)

Autor: Liina Liiv, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700