20. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inspiratsiooni suviseks kontorieluks

Kui Sul tuleb enamus suvest kontoris veeta, siis võta appi loovus ja põimi suvi oma töökeskkonda ning organisatsioonikultuuri. Loovuskohvik.ee juht ja koolitaja Jaana Ojakäär jagab ideid suvise töökeskkonna loomiseks.

Kõige parem on alustada meeskonnas ühise ajurünnakuga. Uurida, mida tähendab suvetunne teie meeskonnale ja lennutada ideid, kuidas suvi kontorisse tuua. Kui ühist aega koosolekuks on raske leida, siis pane keset kontorit püsti ideede postkast või kleebi näiteks nädalaks suur värviline poster seinale ideede ülesmärkimiseks. Sel viisil saate kõige toredamad lahendused, mis on sobivad just teie tiimile.

Ideede ergutamiseks toon välja mõned loovad lahendused suvekontori loomiseks. Mõne mõtte realiseerimiseks piisab julgest pealehakkamisest, mõni eeldab ka väikest rahalist investeeringut – tunneta, mis sobib teie organisatsiooni, teie meeskonna ning eelarvega.

Ideed suvise töökeskkonna loomiseks

- Muuda kontor kaunite fotode/piltidega suviseks rannaks, ilusaks lilli täis aasaks või rohetavaks metsaks. Prindi välja ilusaid suviseid pilte ja kaunista nendega seinad ja uksed, lisa kaunis suvepilt ka arvuti desktopi taustaks – nii töötad suvi südames kaunis looduses.

- Pane kontoris taustamuusikaks linnulaul (nt Linnulaulu raadio: http://birdsong.fm/) või mõnusad suvised rütmid. Loovust aitavad hästi ergutada näiteks ladina rütmid. Võib olla soovid hoopis teha kolleegidega kontorisse suveraadio, kus igaüks oma lemmikplaati teistega jagab.

- Hoolitse selle eest, et kontoris on alati värsked lilled ja miks mitte tuua kontorisse suvine palmipuu? Lilled on ilusad silmale ja hõrk lillelõhn inspireerib tegutsema.

- Pihusta kontorisse värskeid suviseid lõhnu. Loovust inspireerivad näiteks ylang-ylangi, roosi, jasmiini ja sandlipuu aroomid. Mõttetegevust ergutavad tsitruselised – sidruni ja apelsini lõhnad.

- Muuda kohvinurk suvehõnguliseks rannabaariks – jääkohvi, jäätee, värskete toormahlade ja vitamiine täis smuutidega. Kaunista kööginurk toreda sildiga, lillede ja värviliste dekoratsioonidega. Lisaks värskendavatele mahladele hoolitse, et kontoris oleks palju värskeid puuvilju, kust päikest ampsata. Maitsesta ka lauavesi apelsiniviiludega.

- Üllata end ja kolleege jäätiseautoga – osta või telli kontorisse jahutav kast jäätist ja nautige karastavat ampsu.

- Tooge kontorisse värve ja rõõmu suviste stiilipäevadega. Ehk on võimalus veeta nädalas üks päev rannaplätude, lilleliste kaelaehete ja suviste kübaratega?

- Minge kolleegidega lõunapausil suveilma nautima – piknikukorviga lähedal asuvasse parki või randa, tänavakohvikusse või kontori terrassile grillima.

- Tooge kontorisse rannapall, sulgpalli reketid või vahvaid lauamänge. Selleks, et efektiivselt töötada, vajame iga 1,5 tunni tagant väikest puhkepausi. Miks mitte veeta see kolleegiga sulgpalli toksides, mõnus trenn lisaks mängurõõmule.

- Alustage suvehommikuid või nautige lõunapause kolleegidega pargis või kontoris joogat, shindod, võimlemist või rannas mõnusat suplust tehes.

Hea tuju ja töörõõm parandavad oluliselt töötulemusi, seega tasub investeerida loovasse töökeskkonda aastaringselt. Vahvaid näiteid väga innovaatilistest töökeskkondadest leiab nii Eestist kui välismaalt. Üheks lipulaevaks selles on Google, kelle värvilistest kontoritest leiab nii liumägesid, kiiki, piljardilaudu, akvaariume kui põnevaid teematubasid. Miks mitte panna suveks keset kontorit püsti liivakast, pallimeri või lugeda aruandeid kontorisse riputatud võrkkiiges.

Suvi on meie enda südames ja saame seda edukalt nautida ka nelja seina vahel. Lisaks on Eesti suveõhtud piisavalt pikad ja valged, et suvesoojust, suplemist ja grillõhtuid peale tööpäeva nautida. Loe lisaks www.loovuskohvik.ee.

Rõõmu ja loovust täis suve!

Autor: Tiive Murdoja, Jaana Ojakäär

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700