Autor: Tiive Murdoja • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvepäevad suurendavad töötajate ühtekuuluvustunnet

Suvepäevad on suurepärane võimalus pakkuda oma töötajatele nii sportlikke kui ka meelelahutuslikke ühistegevusi ja seeläbi suurendada ühtekuuluvustunnet.

Uurisime erinevatelt ettevõtetelt, et millised on nende suvepäevade plaanid ja kui suur huvi on üldse töötajatel suvepäevade vastu. Selgus, et mitmes ettevõttes suvepäevi ei peeta, ühes ettevõttes korraldatakse suvepäevi üle aasta, ühel aastal siis suurem jõulupidu, teisel aastal suurejoonelised suvepäevad. Keskmine osalusprotsent jääb 60-70% vahele. Kümnest küsitletud ettevõttest üks oli nõus jagama oma suvepäevade plaane ka avalikkusega.

Tarkvaralahendusi pakkuva ettevõtte Proekspert AS klienditurunduse spetsialisti Tiina Isotamme sõnul sõidavad nende ettevõtte töötajad augusti lõpus suvepäevi pidama mereäärsesse ja looduskaunisse kohta Lääne-Virumaal. Suvepäevad on kahepäevased. „Suvepäevad on meil ettevõtte oma töötajatele ning perekonnaliikmete asemel on kutsutud hoopis endiseid töökaaslased. Meil on selline traditsioon, et pered on kutsutud jõulupeole,“ selgitas Isotamm.

Proekserdis töötab 135 töötajat, suvepäevadel osaleb neist ca 60-70%.

Ettevõttega on liitunud aasta jooksul palju uusi inimesi ja sellest lähtuvalt on seatud ürituse üheks eesmärgiks kolleegide omavahel lähemalt tuttavaks saamine. „Arvestame seda ka päevakava koostamisel. Kavas saab olema nii sportlikke tegevusi kui ka meelelahutust,“ lisas Isotamm.

Suvepäevi on Proeksperdis alati peetud, tänaseks juba 21 aastat, ettevõtte loomisest alates. Üritustel osavõtumaksu pole, kogu kulu katab ettevõte.

Isotamme sõnul on suvepäevad nende ettevõttes olulised, kuna neil on toredad inimesed, kellega on huvitav ja hea koos olla ka tööväliselt. „Saab olla hoopis teisel lainel kui kontoris, kogeda koos midagi uut, lõbutseda. Kõigest sellest tekib omavahel suurem ühisosa, mis tuleb hiljem ka töises plaanis kasuks,“ lisas ta.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700