Autor: Tiive Murdoja • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, kuidas Balbiino kontoritöötajad jäätise tootmises abis käisid

Jäätisetootja Balbiino müük on laes ja abikätest jääb niivõrd puudu, et eelmisel nädalal käis lausa 15 kontoritöötajat ja juhti tootmises abis. Abilised jagasid muljeid, milline nägi välja tööpäev tootmises.

AS Balbiino kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Enel Kolki sõnul oli elevus juba hommikust saati. "Kogu kontor oli põnevil, et mida päev toob, mida tegema pannakse ja kuidas hakkama saame. Teame, kuivõrd vilunud liigutustega meie töötajad tegutsevad ja hinges oli ikka suur soov sama hästi hakkama saada. Oli ka pisike hirm, et kuidas istuva töö tegijana füüsiliselt hakkama saan, kuid tegelikult on sellele mõeldud: abiks on puhkepausid, osa töid saab istudes teha jne. Midagi keerulist tõesti ei olnud, lihtsalt on vaja nõksud kätte saada," kirjeldas Kolk tootmispäeva. 

AS Balbiino personalispetsialisti Piret Lätiku jaoks oli see kolmas kord tootmises abis käia. "Lähen alati tootmisesse hea meelega, kuna igapäevase kontoritöö kõrval on rõõm teha midagi, mille tulemust näed kohe – saad uhkusega vaadata, kuidas sinu käte all reaalselt midagi valmib. Suurim hirm on, et äkki ei saa piisavalt kiiresti ja hästi hakkama. Olles kõrvuti kogenud töötajatega, ei taha ju keegi meist olla saamatum. Rõõm on aga tõdeda, et vilumus tuleb kiiresti ning kaastöötajad on heasoovlikud ja abivalmid. Kui meiesugused vähese kogemusega inimesed hätta jäävad, on abi kõrvalt kiire tulema ning kui ikka kuidagi hakkama ei saa, siis leitakse teine töölõik," selgitas Lätik. Tema jaoks oli sel korral uus ülesanne voltida multipakke. "Lähen kindlasti ka järgmisel korral appi, kui abikäsi vaja. Mulle kui personalitöötajatele annab see lisaks tootmise rõõmule ka võimaluse vahetult töötajatega suhelda ning kuulata nende rõõme, muresid ja ettepanekuid," lisas Lätik.

AS Balbiino tootmisdirektori Martin Visnapuu sõnul liinitöö tegelikult keeruline ei ole ja rutiini vähendatakse inimeste pideva roteerimisega erinevate töölõikude vahel. Kontoritöötaja jaoks muudabki tema sõnul just liigne rotatsioon asja keeruliseks, kuna jälle on kõrval uus inimene, jälle on vaja ennast kiiresti liigutada. "Ka sassi ajamist juhtub alustades, aga loomulikult võtab meie range kvaliteedikontroll veaga tehtu kohe toodangust välja," sõnas Visnapuu.

Kontoritöötajate tootmisesse kaasamisel oli Visnapuu sõnul kaks põhust. "Nagu ka ettevõtte siseseid auditeid teevad teiste üksuste inimesed, et ei oleks huvide konflikti ja et tutvuda ka teiste osakondade tööde ning tegemistega, siis ka tootmises töötamine annab hea ülevaate, kuidas tegelikult jäätis igapäevaselt valmib, ja tutvustab protsesse, millest reeglina pole paljudel aimu. Kontoritöötajate tootmises osalemise päeva valisime selle järgi, et paar kriitilise laovaruga toodet saaksid ilusasti valmis ja klientideni toimetatud."

Küsimusele, et kuidas abilised tootmises jäätise isule vastu panna suutsid, vastas Visnapuu, et kontoris töötavaid kolleege on treenitud igahommikuste toodete degusteerimisega ja nendel enam jäätise nägemine töökatkestust ei põhjusta.

Vaata fotosid Balbiino kontoritöötajatest jäätiseid valmistamas ja pakendamas:

Balbiino on sel kevadel palganud juba 60 hooajalist liinitöölist, kuid juurde on vaja veel kümme täiskohaga töötajat, kellele antakse vajalik väljaõpe kohapeal. Kel tekkis huvi osaleda jäätisetootmises, siis täpsema info saamiseks kirjutage e-posti aadressil [email protected] või helistage telefonil 651 5914 AS Balbiino personalispetsialistile Piret Lätikule. 

Juhataja Kaido Salurand tootmisliinile vahvlitopse asetamas.
Foto: Balbiino
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700