7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötamise register eraisiku ja töötaja pilgu läbi

Töötamise registri jõustumise päeval proovis METI personaliabi OÜ juhatuse liige Tiit Kruusalu järgi, kuidas Töötamise register toimib. Seda nii eraisikuna kui ka tööandja esindajana.

Siinkohal annab ta ülevaate, mis mulje talle Töötamise register eraisikuna jättis. Ühtlasi saab allpool lihtsa juhise, kuidas eraisik e- maksuametis Töötamise registrini jõuab.

METI personaliabi OÜ juhatuse liige Tiit Kruusalu:

Kirjutasin internetikeskkonnas aadressiribale www.emta.ee ning jõudsin Maksu- ja Tolliameti avalehele, kus üleval paremas on sisselogimise koht: e-maksuamet/e-toll. Sisenemiseks saab ennast autentida kas ID- kaardiga, mobiil- ID-ga või pangalinkide kaudu. Sisenen ID- kaardi abil. Pakutavatest valikutest valin jätkamiseks e-maksuametisse/e-tolli. Kuna olen ka ettevõtja, siis pean tegema valiku jätkata eraisikuna, mitte oma ettevõtte esindajana. Tumesinisel horisontaalmenüü ribal hakkab kohe silma valik „Töötamise register“. Sinna klõpsates ma seal enda kohta kahjuks mingit infot ei näe. Peale tulutut navigeerimist jõuan järeldusele, et valik „Töötamise register“ on juhuks, kui ma lojaalse maksumaksja ja kodanikuna otsustaksin seal registreerida oma naabrimehe, kes tuleb mulle paariks päevaks appi majakatust vahetama. Valida saan erinevate töötamise liikide vahel palgatöötajast kuni vabatahtliku tööni.

Kuna see koht mulle enda kohta infot ei andnud, siis valin tumesinise horisontaalmenüü ribalt võimaluse: „Töötamine ja väljamaksed“. See on juba parem - näen ära kõik enda töökohad, mis lepinguga ja mis ajast on töötamine registreeritud. Vaskpoolne rippmenüü pakub veel lisavalikuid, et vaadata andmeid makstud maksude, kogumispensioni ja kindlustusmaksete intresside kohta. Super! Kõik on näha! See on nii lihtne: www.emta.eevalid lehe üleval paremas nurgas e-maksuamet/e-toll- logid sisse- valik „Eraisik“- menüüribalt „Töötamine ja väljamaksed“. Ja uues töökohas võid juba esimese tööpäeva lõpus koju jõudes kontrollida, kas teed tööd ametlikult või mustalt.

Loe lisaks www.metiabi.eu.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700