Restoranitest: restoranist Nevskij sai jälle Hermitage

Nelja tärni butiikhotelli St. Petersbourg restoran kannab maikuust taas nime Hermitage ja pakub külalistele täpitatud-triibutatud kulinaariat – mitte segi ajada restoraniga L’Ermitage Toompuiesteel, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kuigi menüü lubas traditsioonilisi Vene maitseelamusi modernses võtmes, ei saada läbi ilma üleilmsete turistimenukite carpaccio, bouillabaisse’i ja pannacotta’ta. Vene köögi kuldvara, suupisted ehk sakuskad kandsid hoopiski tapas’e nime ja põlise Vene viina asemel pühendutakse džinnile – valikus oli kümmekond džinni ja ligi 30 džinnikokteili.

Soe šampanja ja sidruni-sinepisoust

Esimesel soojal juulikuu päeval olid restorani siseruumid täielikult maha jäetud. Kaks töötajat ajasid telefonitsi omi asju ja üksikule külastajale, st minule, ei pööranud tähelepanu keegi. Kõndisin saalid läbi, aga otsustasin siiski terrassi kasuks – ikkagi maaliline vanalinn. Maalilist vaadet aga ei jätkunud kauaks, peatselt parkis just minu laua kõrvale Schlössle hotelligrupi auto. Mina polnud ainus, kelle arvates polnud see parim paik parkimiseks, mõne aja pärast olid kohal ka Ühisteenuste parkimiskontrollid. Pärast pildistamist, protokollimist ja väikest nägelust autojuhiga, kes  ametimeeste saabudes välkkiirelt kohale jõudis, paranes terrassivaade tunduvalt.

Mitte sageli pole mul juhust einetada nii noobli hotelli restoranis. Vaatamata paari sammu kaugusel aset leidvale olmetragöödiale otsustasin lubada endale klaasi šampanjat. Jah, päris ehtsat šampanjat, mida klaasi kaupa vaid väga vähestes restoranides pakutakse. Aga sain kibeda pettumuse osaliseks – butiikhotelli restorani šampanja oli soe.

Ka järgmine etteaste, külmsuitsulõhest eelroog tundus olevat elektrikatkestuse ohver: külmsuitsulõhe-tartar’i taldrik oli sinepivärvi kastmetriipude ja punaste peeditäppidega väga kauniks kujundatud, ainult lõhet täiendavast sidruni-sinepisorbeest oli juba enne lauale jõudmist saanud sidruni-sinepisoust – see oli lihtsalt üles sulanud. Siinkohal väärib mainimist, et klaas sooja vahuveini maksis 15 eurot ja soustiks sulanud parfeega eelroog 9 eurot.

Täispikkuses lugu näevad Äripäeva tellijad.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara